Akansu Koleji'nde öğrenciler İngilizceyi yabancı öğretmenlerden öğreniyor

Kayseri Özel Yılmaz Akansu Koleji'nde öğrencilere yabancı öğretmenler tarafından İngilizce dersleri veriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Akansu Koleji'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Full Day English' programı başladı. Öğrencilere yabancı dil öğretimini amaç edinen program çerçevesinde 5. sınıf öğrencileri 63 gün içerisinde haftada 6 gün, günde 7 saat olmak üzere toplam 342 saat İngilizce eğitimi alacak. İlköğretim 6. sınıf öğrencileri de 33 gün boyunca haftada 6 gün, günde 7 saat olmak üzere toplam 210 saat İngilizce eğitimi alacak. Dersler, dilbilgisi, okuma, konuşma, dinleme, yazma ve kelime bilgisi olarak işleniyor. Yabancı dil eğitimini de yurt dışından getirilen 11 yabancı öğretmen veriyor.

Akansu Koleji Müdürü Hüsamettin Demirel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İngilizce öğrenmek için İngiltere'ye gitmeye gerek kalmadığını söyledi.

Yapılan bu programla İngiltere'den ve başka ülkelerden öğretmenlerin Türkiye'ye geldiğini belirten Demirel, ?Bu doğrultuda İngiltere'den 3, Amerika Birleşik Devletleri'nden 4, Kanada'dan 2, Gana ve Pakistan'dan da birer öğretmen olmak üzere toplam 11 yabancı öğretmen, öğrencilerimize yabancı dil eğitimi veriyor. Öğrencilerimiz teneffüslerde ve sosyal faaliyetlerde aktif olarak İngilizce konuşuyor. Bunun için de 15 yabancı yardımcı öğretmen bulunuyor.? dedi.

Demirel, öğrencilerin diğer zamanlarda da yabancı öğretmen ve yardımcı öğretmenlerle İngilizce konuşarak pratik yaptıklarını ifade etti. İngilizce öğrenme programının, 11 Ağustos Cumartesi günü sona ereceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber