Tanrıverdi, Alaşehir'de incelemelerde bulundu

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Alaşehir'deki jeotermal patlamalarla ilgili olarak "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız konuyu birebir yakından takip etmektedir. Biz de Ankara'da kendisiyle görüşerek konuyu takip ediyoruz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tanrıverdi, jeotermal kaynak arama çalışmaları sırasında meydana gelen kontrolsüz kaynak çıkışı nedeniyle tarım arazilerinde zarar oluşan Alaşehir'in Alkanlar köyünde incelemelerde bulundu. Tanrıverdi'ye, Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Ak Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Manisa İl Genel Meclisi'nin bazı üyeleri eşlik etti. Tanrıverdi, sondaj çalışmasını üstlenen firmanın şantiye sorumlusu Metin Yazman'dan bilgi aldı.

Manisa sınırları içerisinde 4 ayrı yer için jeotermal arama ruhsatlarının bulunduğunu ve Manisa'daki en büyük yatırımcı kuruluş olduklarını kaydeden Yazman, geçen yıl üç jeotermal kuyusu açtıklarını, buldukları kaynağın 24 megavatlık jeotermal elektrik santralini desteklemek için yeterli olduğunu söyledi. Manisa'da toplam yaklaşık 85 ile 100 megavatlık santral kurma hedeflerinin olduğunu anlatan Yazman, şöyle konuştu: "Bayramyeri 3' kuyuları adını verdiğimiz kuyularda 18 Mayıs'ta yapılan sondaj çalışması sırasında daha önceden hesap edilmeyen bir fayın kesilmesi sonucu kontrolsüz gaz ve termal su çıkışı oldu. Bu gelişme üzerine kuyunun susturulması çalışmalarına başladık."

Kontrolsüz gaz ve termal su çıkışı nedeniyle kuyunun çevresindeki tarım arazilerinde oluşan hasarın firma tarafından ödeneceğini ilan ettiklerini hatırlatan Yazman, diğer yerler için talep olması durumunda mahkeme tarafından tayin edilen bilirkişiler vasıtasıyla hasar tespiti yapılması halinde zararın karşılanacağını belirtti.

MİLYONDA BİR DE OLSA BAZI OLUMSUZLUKLAR OLABİLİYOR

Bu tür çalışmaların yapıldığı yerlerde milyonda bir de olsa bazı olumsuzlukların olabileceğini kaydeden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise yaşanan durumun gerek mülki idare amirleri gerekse ilgili kurumlarca yakından takip edildiğini söyledi.

Özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın

konuyu birebir yakından takip ettiğini anlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Biz de Ankara'da kendisiyle görüşerek milletvekilleri olarak konuyu takip ediyoruz. Burada önemli olan halk sağlığı ve çevre sağlığını korumamızdır. Bu bizim için önemlidir. Bu konularda firma yetkilileri de çok hassas davranmaktadır. İlgili kurumlarımız, sağlık müdürlüğümüz, mülki idare amirlerimizle bu işi yakından takip etmektedir. Tabi bu hadisenin bir an önce sonlaması için gerek yurt içindeki gerek yurt dışında sağlanan takviye imkanlar bölgeye yönlendirilmektedir. İnşallah kısa zamanda sorunsuz bir hale geliriz."

Tanrıverdi, bölgedeki çiftçilerin zararının karşılanmasının önemli olduğunun da altını çizerek, "Firmanın bölgedeki hemşehrilerimizin hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceği yönünde taahhüdü var. Bu hemşehrilerimiz açısından rahatlıktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber