Vali Güvenç'ten çiftçilere proje çağrısı

Vali Celalettin Güvenç, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü'nü ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Ticaret ve Sanayi Odası'nca yaptırılan yeni binaya taşınan TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü'nü ziyaret eden Vali Güvenç, Şanlıurfa'nın tarımsal yapısı hakkında bir toplantı gerçekleştirdi.

Vali Güvenç, Şanlıurfa'nın tarım ve sulama potansiyellerini anlatarak,

"Arkadaşlarımıza düşen görev çiftçimize bu işin nasıl yapıldığını öğretmek. Bu projelerde o anlamda çok önemli ve etkili rol alabilir diye düşünüyorum. Tarım Müdürlüğümüzün yüzde 50 hibe desteği var. GAP Bölge Kalkınma İdaremiz'in 3 yıllık bir eğitim projesi var. Şu anda 20 milyon TL harcıyorlar. 20 milyon TL'yi sadece çiftçinin eğitimi için harcıyorlar. Şenocak köyünde örnek bir sahada yapılan çalışmalar var. Dün yapılan etkinliğe çok ciddi sayıda katılım sağlandı" dedi.

-Vali Güvenç'ten çiftçilere davet

Çiftçilere seslen Vali Güvenç, haziran ayından itibaren yeni bir çağrı döneminin başlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Haziran ayının 18'inden itibaren kurumumuz yeni bir çağrı dönemine başlamıştır. Çiftçilerimizden, müteşebbislerden 124 milyonluk bu yeni programdan faydalanmak üzere proje yapmaları talebinde bulunuyoruz. Temmuz ayının 16'sına kadar kurumumuza sunulan projeler değerlendirilecek ve bunlara karşılıksız hibe verilecektir. Hibenin miktarı besi ve ahırlar için 650 bin Avro'ya kadar olabilecektir. Et ve süt işleme tesisleri için ise 1,5 milyon Avro'ya kadar desteğimiz olacaktır. Bu paralar Avrupa Birliği'nden sağlanmaktadır."

Bu projelerden faydalanılmaması halinde AB'den ayrılan kaynağın başka ülkelere aktarılacağına dikkati çeken Vali Celalettin Güvenç, "Onun için Şanlıurfalı hemşehrilerimizin süratle kurumumuza gelerek proje hakkında bilgi almalarını ve Temmuzun 16'sına kadar projelerini hazırlayıp sunmalarını rica ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızdan ve çiftçilerimizden proje bekliyoruz. İnşallah bu proje döneminden de yüzümüzün akıyla çıkarız" şeklinde konuştu.

Muhabir: Eşber Ayaydın

Yayıncı: Mehmet Güldaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber