Burhaniye'de Ege'nin en modern belediye binası açıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Ege Bölgesi'nin en modern belediye binası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hizmete açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 22:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış sonrası belediye binasını gezen Kılıçdaroğlu, Akova'yı kutladı.

Festival etkinliklerine katılan Kılıçdaroğlu, Edremit Körfez Havaalanı'nda bekleyen özel uçakla Ankara'ya gitti.

Açılış törenine, CHP Balıkesir milletvekilleri, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş, diğer ilçe ve belde belediye başkanları, teşkilat başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

1995 yılında Türkiye'nin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller'in temelini attığı bina 3 bin 250 metrekare alana oturuyor. Binada, 200 metrekareli meclis salonu, partiler için meclis grup odaları, başkanın ayrı çalışma odası, başkan yardımcısı odası, yeni encümen odası, belediye birimleri için ise açık çalışma ofisleri, 300 metrekarelik arşiv bölümü ve bir katında otopark bulunuyor. 600 metrekarelik teras katı ise, kafeteryanın yanı sıra çeşitli sergiler, konserler ve bunun gibi etkinlikler düzenlenebilecek. Bu arada binanın önünde ilçenin 2. meydanı olacak büyüklükte 750 metrekare yeşil alanı bulunan bin 400 metrekarelik yer bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber