Bodrum Belediyesi 40 milyon TL borçlu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu Başkanlığı Bodrum Belediyesi'nin borç durumunu açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu parti binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Özsu'nun yanı sıra Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe, bazı belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

Mehmet Kocadon'un tutuklanması sürecine değinerek açıklamasına başlayan Özsu, "Bilindiği üzere Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon 1 Haziran 2012 tarihinde tutuklanmasının ardından belediye meclisi Dursun Göktepe'yi Belediye Başkanvekili olarak seçti. Bu noktada ifade etmek isteriz ki CHP olarak meclis aritmetiğinin gerektirdiği durum gereği sorumluluktan kaçınmayarak taşın altına elimizi soktuk. Halkımız bize güvensin emanet emin ellerdedir. Şeffaf ve hesap verebilen bir idare örneği göstereceğiz. Bütün belediye hizmetleri tam ve kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.Başlayan ve planlanan yatırımlar devam edecektir.Yargıyı etkilemek istemeyiz. Gereken hassasiyeti göstereceğiz. Hukuku rahatsız edecek söz ve eylemlerden sakınacağız. Müfettiş veya savcı değiliz. Siyasetçiyiz. Adli sürecin en kısa sürede tamamlanarak Sayın Kocadon'un geri gelmesini içtenlikle temenni ederiz. Başkalarının üzüntüsü üzerinden sevinç gösterisi yapmamızı kimse beklemesin. Normal zamanında yapılacak seçimleri kazanıp iktidara gelmek de Bodrum'un en güçlü ve en donanımlı siyasi örgütü olarak arzumuzdur" dedi.

"BELEDİYENİN BORCU 40 MİLYON TL"

Belediyenin içinde bulunduğu durumu değerlendiren Okan Özsu, "Mart 2009 yerel seçimler sonrası ve Haziran 2012 itibarıyla Bodrum belediyesinin içinde bulunduğu durumu karşılaştırmak için buradayız. Geçen sürede belediyenin borçları 40 milyon TL'yi aşmış durumdadır. Bunun yaklaşık 17 Milyon TL'si özel yerli banka ve piyasaya, 15 Milyon TL'si iller bankası ve diğer kısmı vadeleri geçmiş olarak vergi dairesi, SGK gibi resmi kurumlara aittir. CHP olarak 2009 yerel seçimleri öncesi öz kaynakları sağlam, altyapı yatırımları projelendirilmiş kredibilitesi yüksek bir idare bırakmıştık" ifadelerini kullandı.

"İFLAS DURUMUNA GETİRİLMEMELİ "

Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. nin durumu hakkında yönetim kurulu üyelerinin bir an önce açıklama yapması gerektiğini söyleyen Özsu, "Belediye idaresini Mali durumu ve istihdam politikasını anlayabilmek ve analiz etmek için şirket yönetimini ve Mali durumunu, geçmiş yıllardan buyana çalışan sayısını da görmek durumundayız. Şirketin ana sözleşmesine uygun faaliyet göstermesini sağlamak görevimizdir. Anlaşıldığı kadarıyla Şirket Ticaret Kanununa göre faaliyet gösterme durumunda olan kar-zarar dengesine gereken özeni göstermek durumunda olması gerekirken belediye fen işleri biriminin yerine geçmeye çalışılmıştır. Bu durumda şirket son üç yıla bakıldığında birden fazla sermaye artışı yapılmış olmasına rağmen büyük zararlarla ve borçlarla karşı karşıya kalmıştır. Yerel yönetimlerin işi yerelde hizmet üretmek.Yatırımları mevzuata uygun olarak ilgili birimime dair bütçede ayrılan ödeneklerle gerçekleştirmektir. Tüm kurumlar asli işlerini yapmalıdırlar. Belediye belediye gibi yönetilmelidir. Şirket ticaret kanununa ve ana sözleşmesine uygun işler yapmalı kar-zarar dengesini gözetmelidir. Mali dengeleri iyi yönetmeli iflas durumuna işi getirilmemelidir. Yandaşları istihdam etme kapısı olmamalıdır. Yeni ismiyle Bodrum Belediyesi Turizm İnşaat Gıda Enerji ve Ticaret AŞ yönetim kurulu üyelerini ve denetim kurulu üyelerini şirketin Mali durumunu, son 3 yılda ay ay personel sayısının nasıl değiştiğini ve son 38 ayda gerçekleştirilen sermaye artırımlarını, kredi borçlanmalarını Vergi SGK ve diğer resmi kurumlara borçlarını ayrıca çalışanlara ve piyasaya borçları da hemşerilerimize karşı sorumluluk gereği açıklamaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber