Şarköy'de taksicilerin fayton isyanı

Tekirdağ'ın Şarköy ilçe sinde faytonların dolmuşçuluk yaptığını iddia eden taksiciler, bu uygulamaya son verilmesini istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm kış boyunca, günlerce siftahsız evlerine döndüklerini söyleyen taksiciler; Hüseyin Yüksel, İlker Dünki, Birkul Koç, Emin Perçin, İsmail Yalçıntepe, Aytekin Cesur, Cenk Karayer ve Hüseyin Altınay, yaz mevsiminin başlamasıyla, faytonların yolcu taşımasına göz yumulduğundan yakınarak ?Faytonlar bizim durağa 10 metre mesafede dolmuşçuluk yapıyorlar. Gözümüzün önünde, faytona 10 kişi doldurup, beyaz balina mevkiine kadar yolcu götürüyorlar. Biz tüm kış tek bir müşteri almadan eve gittiğimiz günler oluyor.? diyerek haksız rekabete tepki gösterdiler.

Yaz aylarını iple çektiklerini söyleyen taksici Hüseyin Yüksel, ?Özellikle Salı pazarının kurulduğu gün, faytonlar tıka basa dolarak, yolcu alıyorlar. Belediye Başkanına gidip şikayetçi olduk, bize 4 kişiden fazla alamazlar diye söyledi. Ama gelin görün ki, 10 kişi faytona doluyor. Adam başı 2 TL alıyorlar. Bu sıcak havalarda tek bir at faytoncuyla birlikte 11 kişi taşıyor.? Dedi.

Haksız rekabet ortamının olduğunu söyleyen İlker Dünki, ?Bir kere hayvan haklarına sığmaz bu göz yumma. Başkana durumu anlattığımızda, siz de dolmuşçuluk yapın diyor. Biz taksi durağıyız, ticari taksiyiz. Dolmuş minibüsleri de salı pazarının kurulduğu gün, hemen önümüzde durarak, bekleme yapıp, yolcu alıyor. Bunların olmaması lazım. Vergisini ödeyen her şeyi yasal olan biz taksiciler, faytonların haksız rekabeti ve dolmuş minibüslerinin bekleme yapması nedeniyle iş yapamaz hale gelmiştir. Belediye başkanı gelsin salı günleri kendi gözleriyle görsün.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber