Rafineri inşaatından çıkan hafriyatla cezaevi kampüsü yeşillendirecek

Türkiye'nin tek noktaya yapılacak en büyük yatırımı olan Star Rafinerisi'nin Petkim yarımadasında devam eden hafriyat çalışmaları, farklı sosyal sorumluluk projelerini de beraberinde getiriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran beldesinde inşa edilen ve geçen şubat ayında mahkum kabul etmeye başlayan Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nün yeşillendirme çalışmalarına, rafinerinin hafriyatı altyapı oluşturuyor. Cezaevi yönetiminin talebiyle kampüs içindeki tretuarlar ve ağaçlandırma yapılacak sahalara dökülen 410 kamyon toprak, yeşillendirme çalışmalarına önemli bir katkı sağlayacak.

Resmî açılışı 2011 Aralık ayında yapılan kampüsün, tutuklu ve hükümlülere dünya standartında güvenlik ve yaşam alanları sunduğunu belirten Aliağa Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü Müdürü Halis Orhan, ?Mahkumların daha iyi şartlara sahip olması ve yaşamdan kopmamaları için üzerimize düşen her görevi yapıyoruz. Cezaevinin sadece betondan oluşmadığını, yeşil bir çevreye de sahip olabileceğini göstermek istiyoruz. Kampüsümüzün bulunduğu lokasyon, tarım toprağı barındırmıyor. Arazimiz tamamen taşlık ve bitki yetiştirilmesine uygun değil. Bu konuda SOCAR Türkiye Başkanı Sayın Kenan Yavuz'a başvurduk, kendisi hemen talimat vererek 410 kamyon hafriyat toprağını, bedel talep etmeden verdi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü de toprağın özelliğine göre dikilecek ağaçlarımızı en kısa sürede verecek. Peyzaj çalışmalarımıza hızla başlayarak, en çok üç ay içinde yeşil bir cezaevine kavuşacağız.? dedi.

Kampüs bünyesinde dördü T tipi olmak üzere yedi cezaevinde toplam 5 bin 100 mahkum bulunduğunu kaydeden Müdür Orhan, idari kadrodaki bin 500 personelin de yine kampüs içindeki lojmanlarında yaşadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber