Kadınlar, şiddete karşı kahvehanelerde toplantı yapıyor

İstatistiklere göre kadına karşı şiddetin en yoğun olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kadın dernekleri, şiddetten korunmak için kahvehanelere kadar gidiyor ve kadına yönelik şiddet toplantıları düzenleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, şiddeti önlemek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, bu kapsamda belirledikleri kıraathane sayısını 15'ten 30'a çıkaracaklarını söyledi: ?10 çocuk veren kadın, 'Kocam dövüyor.' diyorsa bu ayıptır. Böyle bir şey kabul edilemez."

Elbirliği Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kadına şiddeti asgariye indirmek için kahvehanelerde erkekleri bilgilendirecek. "Sağlıklı Kadın Sağlıklı Annedir, Sağlıklı Toplum İçin Şiddete Hayır" adlı proje kapsamında çeşitli mahallelerdeki 15 kahvehane ve büyük camilerde, kadına şiddetin önlenmesine yönelik eğitici bilgiler verecek. İl Sağlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Şanlıurfa Barosu işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında kahvehaneye gelen erkelere, şiddetin psikolojik, dinî ve sağlık yönleri ayrıntılı olarak anlatılıyor. İlk toplantı, Hayatiharrani Mahallesi'ndeki Dostlar Kıraathanesi'nde yapıldı. Katılımcılar içeriye sığmayınca bahçesinde toplanıldı. Bir avukat, bir vaiz ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir doktorun konuşmacı olduğu toplantı, kadına şiddetle ilgili slayt gösterisiyle başladı. Elbirliği Derneği Başkanı Handan Karataş ise proje hakkında bilgi verdi. Kadınların artık haklarını bildiğini belirten Karataş, bunun üzerine erkekleri de bilgilendirme kararı aldıklarını söyledi. Proje kapsamında erkeklerin yoğun bulunduğu kıraathanelerde toplantılar düzenleyeceklerini ifade ederek, toplantılara kadınların da katıldığını belirtti. Ön çalışma sonucunda bu projeye karar verdiklerini kaydeden Handan Karataş, çeşitli mahallelerdeki kadınların, kendilerine yakın kahvehanelerde de toplantı düzenlemeleri için talepte bulunduklarını aktardı.

Konuşmaların ardından doktor, avukat ve vaiz, yaklaşık 150 katılımcının sorularını cevapladı. Şiddetin olumsuzlukları anlatılarak, erkeklerin de fikirleri alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber