Varto'da zarar tespit çalışmaları

Muş'un Varto İlçe Kaymakamı Ahmet Günaydın, yaşanan sel felaketinden dolayı oluşan zararın tespiti için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki akşam etkili olan sağanak yağış sonucu ilçe merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan 80 haneli Erdoğan köyü ile Yuvalı mezrasında ekili arazilerin büyük bölümü zarar gördü. Hamurpet Gölü'nden gelen derenin taşması sonucunda Erdoğan Köyü'nde yaklaşık bin dönümlük arazinin zarar gördüğünü ifade eden İlçe Kaymakamı Ahmet Günaydın, zarar tespit ve bozulan yolun onarım çalışmalarına baylandığını söyledi. İlçe Özel İdaresi Müdürü İmam Karahan ile Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün elemanlarının köyde incelemelerde bulunduğunu söyleyen Kaymakam Günaydın, heyelandan dolayı kapanan köy yolunu açarak sel yatağını da değiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Köyün içme suyu şebekesindeki tahribatları da köylülerin desteği ile imece usulüyle onarmaya başladıklarını altını çizen Kaymakam Günaydın, ?Ekiplerin yapacağı hazar tespit çalışmaları sonucu hazırlanacak olan raporlayıp ilgili yerlere bildireceğiz. Doğal afetlerin ne zaman ve nasıl yaşanacağını tahmin edemeyiz. Bunun için de her zaman hazırlıklı olmamız gerekmektedir. Zarar gören vatandaşlarımızın zararlarını elimizden gelene kadar gidermeye çalışacağız? dedi.

Köy Muhtarı Sedrettin Taş ise akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ile birlikte köylerinde sel meydana geldiğini belirterek, ?Yaklaşık bin dönümlük alanda bulunan biçilmiş otlarımız sel sularının beraberinde getirdiği çamurun altında kaldı. Zararımızın tespiti için kaymakamlığa müracaat ettik. İlçe kaymakamımız acil olarak bir kepçe ve bir greyder göndererek yolumuzu temizledik. İçme suyu şebekemizi köylülerinde desteği ile onarıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber