Tüm Emek-Der Van Şube Başkanı Şahin açıklaması

Tüm İşçi Emeklileri Derneği (Tüm Emek-Der) Van Şube Başkanı Naci Şahin, maddi açıdan güçleri olmamasına rağmen imkanları ölçüsünde kentteki tüm emeklilere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 Haziran Dünya Emekliler Günü dolayısıyla AA muhabirine açıklamalarda bulunan Tüm Emek-Der Van Şube Başkanı Şahin, kentte 10 emeklinin girişimiyle 6 yıl önce kurulan derneklerinde, emeklilerin sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Derneklerinin, üye sayısı açısından kentteki en büyük sivil toplum örgütleri arasında yer aldığını vurgulayan Şahin, yaklaşık 25 bin dolayında emeklinin bulunduğu Van'da, 4 binin üzerinde emeklinin derneklerine üye olduğunu ifade etti.

Şahin, üye sayısı bakımından büyük, ancak gelir olarak düşük bir kuruluş olduklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Derneğimizin üyeleri emeklilerden oluştuğu için aidatlarımızı düşük tutuyoruz. Bu da derneğimizin maddi imkansızlıklar içinde çalışma yapmasına neden oluyor. Fakat biz her şeye rağmen üyelerimizin refah eviyesini artırmak ve onları desteklemek için, maddi gücümüz olmamasına rağmen imkanlarımız ölçüsünde tüm emeklilere yardımcı olmaya çalışıyoruz."

2000 yılından önce emekli olan kişilerin, maddi açıdan büyük zorluk yaşadığını anlatan Şahin, emeklilerin aldığı maaşın iyileştirilmesi için yetkililerden destek beklediklerini dile getirdi.

Şahin, derneğin maddi gücü olmamasına rağmen ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını bildirerek, kentte meydana gelen depremlerde de maddi açıdan üyelerinin yanında olamasalar da manevi açıdan her zaman destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Şahin, derneklerine bağlı üyeler ile tüm emeklilerin 30 Haziran Dünya Emekliler Günü'nü kutladığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Necat Hasar

Yayıncı: Levent Harman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber