Tapularına kavuştular

Gemlik Eşref Dinçer Mahallesi Çevre Yolu Kum Depoları arkasındaki mahalle sakinleri tapularına kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gemlik Belediyesi'nin imar planlarındaki 18 uygulaması sonucu tapularını almaya hak kazanan mahalle sakinleri büyük sevinç yaşadı. 84 hektarlık alanın üçe bölünerek yapılan imar planı uygulamaları sonucu önce mahallenin yol sorunu ve kanalizasyon ve içme suyu şebekesi sorunu çözüldü. Ardından BUSKİ ekipleri yoğun bir alt yapı çalışması atağı başlattı. Birinci bölge olarak belirlenen mahallenin bu bölgesindeki tapular da önceki akşam sahiplerine verildi.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, ilçe adına mutlu olduklarını söyledi. Yılmaz, 25-30 yıldır yapılmayan hizmetin ve imar uygulamalarının sonunda yaşama geçirildiğini söyledi. Mahalle halkının yağmur, çamur, bataklık, sel gibi birçok afeti yaşadığını ve büyük sıkıntılar çektiğini bildiklerini dile getiren Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, "Hamdolsun şimdi yeni bir sayfa açıyoruz. İmar planına uygun yollar, alt yapı çalışmaları ve yapılaşmalar yapılmaya başladı.18 uygulaması yapıldı. Biz 84 hektarlık alanı üçe böldük. Bunu yapmamızdaki amaç ise herhangi bir itiraz veya olumsuzluk da 84 hektarlık alanın tamamında gecikme yaşanmasını önlemekti. Bugün birinci bölgenin tapularını dağıtıyoruz." dedi.

"YÜZDE YÜZ ADALETLİ OLUNMASA BİLE MÜMKÜN MERTEBE EN İYİ PLANLAMA YAPILDI"

Yüzde yüz adaletli olunmasa bile mümkün mertebe en iyi planlamayı ve en iyi hizmeti vermeye yönelik çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, "Haritacılarla da bu konuyu görüştük. Elimizi vicdanlarımıza koyarak bu çalışmayı yaptık. En adilane nasıl sorunlar çözülür bunu hedefledik. Kayırma olmadı. Adilane bir çalışma olmasına gayret ettik." diye konuştu.

Olumsuz durumlarda mahkeme yolunun açık olduğunu belirten Refik Yılmaz, BUSKİ'nin de bir an önce alt yapıdaki eksiklikleri tamamlayacağını, yol çalışmalarının ise bitmek üzere olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından hissedarı olmayan müstakil tapular sahiplerine verildi. Hisseli tapuların ise sadece fotokopileri olduğu için hissedarların tapularını tapu müdürlüğünden alabilecekleri açıklandı. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, ikinci ve üçüncü bölge tapularının da önümüzdeki günlerde sahiplerine verileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber