Bir çocuğun hayatını kaybettiği yola hız düşürücü barikat konuldu

Samsunluların yaz aylarında en çok uğrak yeri olan Batıpark sahil yolunda meydana gelen trafik kazasında bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine araçların hızını düşürmek için barikatlar yerleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi Batıpark sahil yolunda bir ay önce meydana gelen trafik kazasında bir kamyonetin altında kalarak hayatını kaybeden 13 yaşındaki Ceren Beyza Yılmaz'ın ailesi, başka hayatların sönmemesi için kaza yerinde yolu kapatarak oturma eylemi yapmıştı. Bunun üzerine Samsun Büyükşehir Belediyesi bölgede çalışma başlattı. Araçların hız yaptıkları yaklaşık 500 metrelik mesafeye ışıklı ve normal hız limit uyarı levhaları yanı sıra araçların yavaşlaması için 7 adet tümsek ile 14 adette fosforlu metal engeller konuldu. Özellikle hafta sonları yüzlerce aracın, binlerce insanın akın akın geldiği Batıpark'ta piknik alanı ile çocuk parkları bulunuyor.

Bölgede meydana gelen kazada hayatını kaybeden 13 yaşındaki Ceren'in anne ve babası Mine-Sekçuk Yılmaz çifti, bu tür uyarıcı unsurların daha önceleri yapılması gerektiğini söyledi. Kendi canlarının yandığını, bundan sonra başka Cerenlerin hayatını kaybetmemesi için yapılanları yerinde bulduklarını söylediler.

Samsun'da 24 Mayıs'ta okul arkadaşları ile birlikte Batıpark'ta bulunan oyun alanında oynadıktan sonra servis aracına binmek üzere yolun karşısına geçmeye çalışan Ceren Beyza Yılmaz, E.H. isimli sürücünün kullandığı özel bir şirkete ait servis aracının çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Öğretmen olan babası Selçuk Yılmaz (41) ve yakınları, yaşanan acı olaya dikkat çekmek için kazanın meydana geldiği yolda eylem yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber