Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde 8 müdürün yeri değişti

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde genel atamalar kapsamında emniyet müdürü ve amiri rütbesindeki 8 kişinin yeri değişti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karar çerçevesinde, gazeteci-yazar Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast ile hatıra fotoğrafı çektirdiği iddia edilen Emniyet Müdür Yardımcısı Yakup Kurtaran, Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu'na öğretim görevlisi oldu.

Emniyet Teşkilatı'nın 2012 yılı genel atamaları kapsamında, emniyet müdürü ve emniyet amiri rütbesindeki yönetici personelin atama dönemi çalışmaları tamamlandı. Karar kapsamında Malatya Emniyet Müdür Yardımcılarından Ahmet Pehlivan, Bursa Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atandı. Sezer Durmuş, Hakan Altındirek ve Hasan Kağan Karalı 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ederek Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na uzman olarak atandı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Yakup Kurtaran ise Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu'na öğretim görevlisi olarak tayin oldu. Kurtaran hakkında, Samsun Asayiş Şube Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink 'in katili Ogün Samast ile Türk bayrağıyla fotoğraf çektirdiği iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ?ün Kurtaran'ın Malatya Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanmasına tepki gösterdiği, şark görevi bittiğinde pasif göreve atanmasının kararlaştırıldığı belirtilmişti.

Malatya Asayiş Şube Müdürü Turan Odabaş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü Dursun Geçer de terfi ederek Malatya Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Hukuk İşleri Şube Müdürü Şevket Karayiğit'in de Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'na öğretim görevlisi olarak ataması yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber