Konservatuar yaz kursları başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından açılan ücretsiz yaz kurslarının birinci kuru 2 Temmuz Pazartesi günü başlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İkinci kurun dersleri ise 30 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yaz kurslarına katılacak olan öğrenciler uzman müzik eğitmenlerinin gözetiminde ve 24 ayrı sanat dalında ücretsiz eğitim görecek. Yaz kursları Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü'nün Leyla Atakan Kültür Merkezi'ndeki binasında verilecek. Yaz kurslarının Bale eğitimi ise Yahya Kaptan'daki SDKM Bale Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Yaz okulu çerçevesinde Batı, Türk Halk, Türk Sanat Müziği, Bale ve Halk Oyunları bölümlerinin 24 ayrı branşında ücretsiz sanat eğitimi verilecek. Yaz kursları içinde bu yıl ayrıca, çocuklara müzik sevgisi kazandırmak amacıyla Müzikli Oyun Grubu uygulaması gerçekleştirilecek.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yetenek sınavları 1-2 Eylül tarihlerinde yapılacak. Yaz kursları söz konusu sınav için önemli bir yer tutuyor. Eylül ayındaki sınavlara girmek isteyen öğrencilerin 2 Temmuz -17 Ağustos tarihleri arasında, kimlik bilgileri ve bir adet vesikalık fotoğraf ile Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü'ne kayıt yaptırmaları gerekiyor. Öğrencilerin sınav ve yaz okulu için detaylı bilgiyi Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nın 322 18 74 numaralı telefonundan öğrenebileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber