Sivas'ta 2 katlı ahşap evde yangın

Hafik ilçesinde çıkan yangında, 2 katlı ahşap ev kullanılamaz hale geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeye bağlı Olukbaşı köyünde Mehmet Aslan'a (75) ait 2 katlı ahşap evde yangın çıktı. Aslan ailesinin fertleri ile köy halkı, kısa sürede büyüyen yangını söndürmek için yoğun çaba sarf etti.

Köydeki çeşmeden kovalarla su taşıyan vatandaşlar, komşu evlerden bağlanan hortumlarla da yangına müdahale etti. Vatandaşlar, büyük kazanlara doldurdukları suyla yangını söndürmeye çalıştı.

Hafik Belediyesi itfaiye ekipleri de ihbarın ardından ilçe merkezine 58 kilometre uzaklıktaki köye giderek yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri ve vatandaşların çalışmaları sonucu söndürülen yangında, ev kullanılamaz hale geldi.

Çalışmalar sırasında yoğun dumandan etkilenen 6 kişi ile olayın üzüntüsüyle baygınlık geçiren Safiye Aslan'a, Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesi'nden gelen sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti.

Mehmet Aslan'ın, 40 gün önce vefat eden eşi Kamer Aslan için dua okutmak ve hayrına yemek vermek amacıyla ailesiyle İstanbul'dan köye geldiği, yangın sırasında aile bireylerinin evde olmadığı belirtildi. Ailenin, evi yaz mevsiminde kullandığı ifade edildi.

Aslan ailesinin gelini Çiçek Aslan, yemek hazırlamak için köy meydanında oldukları sırada evden duman tüttüğü bilgisini aldıklarını belirterek, ''Geldiğimizde ev tutuşmuş yanıyordu'' dedi.

Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor.

Muhabir: Muzaffer Akyüz

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber