Amasya Vali Yardımcısı Kubalı'dan, proje hazırlığı çağrısı

Amasya Vali Yardımcısı ve Avrupa Birliği İl Daimi Temas Noktası Hakan Kubalı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından sürdürülen "Doğrudan Faaliyet Desteği" ve "Teknik Destek" programlarından kentin azami düzeyde yararlanması için çağrıda bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kubalı, yaptığı yazılı açıklamada, OKA tarafından sürdürülen söz konusu programların bölgenin kalkınması ve gelişmesi için önemine vurgu yaparak, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin bu programlara katılmasını önerdi.

Söz konusu programların sene başında duyurulduğunu anımsatan Kubalı, şunları kaydetti:

"Ajansın her sene açtığı 'Doğrudan Faaliyet Desteği' programı kapsamında bugüne kadar Amasya olarak çok başarılı projeler gerçekleştirdik. Bu projelerde ilimiz için önemli olan stratejik planlar ve araştırma raporları hazırlandı. Ancak Amasya'nın ekonomik ve sosyal kalkınma açısından mevcut potansiyellerinin belirlenmesine dönük yapılması gereken çok çalışma var. Bu konuda tüm kurumlarımıza görev düşüyor. Hızla değişen dünyaya Amasya'nın ayak uydurabilmesi ve gerek ekonomik gerekse sosyal yönden çağın gerisinde kalmaması için geleceğin Amasya'sı konusunda kafa yormalı ve fikirlerimizi projeleştirerek uygulanabilirliklerini görmek için söz konusu programa sunmalıyız."

Kubalı, ajansın şimdiye kadar kabul ettiği 5 teknik destek projesinden 3'ünün Amasya'dan sunulduğunu, bu sayının gösterilecek çabalarla daha da artacağına inandığını bildirdi.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü / Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber