Engellilerden 5378 sayılı kanunun ertelenmeye çalışılmasına tepki

Engelliler, '5378 sayılı özürlüler ve bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkındaki kanun'un ertelenmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 01:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşayan engelli İsmail Çelik, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "Bizler hizmete ulaşacağız diye sevinirken, kanunun 3 yıl süre ile ertelenmeye çalışılması umutlarımızı yok etmiştir" dedi.

Yapılması planlanan düzenlemeyi dört gözle beklediklerini, fakat ertelenmeye çalışılmasıyla şok olduklarını aktaran Çelik, "7 Temmuz 2005 yılında tüm kamu kurumları ve özel kuruluşlara 7 yıl süre verilmesine rağmen biz engellilerin hizmete erişebilirliliği maalesef sağlanamamıştır. 7 Temmuz 2012 yılında yürürlüğe girecek olan 5378 sayılı kanun ertelenmeye çalışılmaktadır. Halbuki biz engelliler hayatımızı kolaylaştıracak bu düzenlemeyi 7 yıldır dört gözle beklerken yeniden ertelenmeye çalışılması bizleri hem üzmüş hem zora sokmuştur. İlçemizde yaşayan bir engelli vatandaş olarak ben Nüfus Müdürlüğüne ulaşamıyorum. Etrafımdan rica ile yardım da alsam, kurum tarafından engelli kendisi gelsin deniliyor. Kuruma kucakta da olsa gelmem isteniyor. Ben ve benim durumumda olan arkadaşlarım artık daha fazla mağdur edilmek istemiyoruz. Biz engellilere yıllardır vaat edilen kanunun ertelenmeye çalışılması ciddiye alınmadığımızın delilidir. Eksikleri gidermek yerine ertelemek en kolay çözüm. Daha sonraları da ertelenmeyeceği ne malum? Yıllardır boş vaatlerle bekletiyoruz, artık daha fazla beklemek istemiyoruz. Biz de normal bir insan gibi ihtiyaçlarımızı gidermek istiyoruz. İlgililerin bu ertelemeye karşı çıkarak sesimize kulak vermelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber