Çelik: Rektörün evinin aranmasıyla ilgim yok

Haber Giriş : 17 Temmuz 2005 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın evinin aranmasıyla hiçbir ilgisinin olmadığını'' bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, dün bazı gazetelerde Van'a gelişi sırasında 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın'ın kendisini karşılamamasını eleştirdiğine dair haberler yer aldığını ifade etti.

Bu haberlerin doğru olmadığını belirten Çelik, ''Bugüne kadar hiç kimseden beni karşılaması için bir talebim olmadığı gibi, karşılamadığı zaman da hiçbir kişi veya makama sitemim de olmamıştır'' dedi. Çelik, şunları kaydetti:

''100. Yıl Üniversitesi Rektörü Sayın Aşkın'ın evinin aranmasıyla doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir ilgimin, hatta haberimin olmadığını kamuoyuna duyuruyorum. Yapılan bir ihaleyle ilgili olarak konunun mahkemeye intikal etmesi üzerine Van Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla Van polisi tarafından adı geçen rektörün evinde arama yapıldığını, olayı duymam üzerine aradığım Van Valisi ve Van Emniyet Müdürü'nden öğrendim.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber