Yerköy Ziraat Odası: İlçemizde alternatif ürünlere yöneliş arttı

Yozgat'ın Yerköy ilçesi Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, ilçelerinde çiftçilerin ürün çeşitliliğini artırmak ve gelir düzeyini yükseltmek için alternatif ürünlere yöneldiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat'ın tarım alanları bakımından oldukça verimli bir araziye sahip olduğunu belirten Başkan Yılmaz, çiftçilerin daha kaliteli ve bol verimli ürün elde edebilmesi için bu arazileri iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili açıklamasında Yılmaz, "İlçemizde ürün çeşitliliği bakımından tahıl ürünlerine alternatif olarak, pancar, soğan,kavun karpuz, nohut, mercimek, ayçiçeği, yetiştirilmektedir. Bunun yanı sıra son yıllarda meyveciliğe karşı yoğun bir talep var. Özellikle elma, ceviz ve kiraz üretimine yönelmeler oldu. İnşallah 10 yılda Yerköy'de tarım ürünleri açısından büyük gelişmeler yaşanacak." dedi.

İlçede yetiştirilen ürünlere yönelik üretim tesislerinin de kurulmasıyla bölge ekonomisine önemli katkılar sağlanacağını söyleyen Başkan Yılmaz, şunları dile getirdi: "Yerköy oldukça verimli topraklara sahiptir. İlçede yaklaşık 500 bin dekar alanda tarım ürünleri yetiştirilmektedir. Gerek sulu, gerekse kıraç dediğimiz arazilerde kavun, karpuz ekimi çok fazla. Çiftçimiz bu ürünlerini değerlendirmede çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu ürünlere yönelik bir tesisler kurulabilir. Bu sayede çiftçimiz de pazar sıkıntısı yaşamamış olur. Üretim daha da artar. Sulu tarıma yönelen vatandaşımız bütün zahmete katlanarak yaklaşık 2 kilometre uzakta bulunan kanaldan borularla su taşıyarak burada pancar ve soğan üretebiliyor. Diğer ilçelerimizde de farklı çeşitlerde ürünlerde yetiştirilmektedir. Boğazlıyan'da bir çiftçimiz 30 dekar alanda sarımsak üreterek ilçe çiftçisine örnek bir çalışma yaptı. Yani bu tür ürünlere yönelerek üretim yapan çiftçilerimiz, yaptıkları çalışmalarla diğer çiftçilerimizin de alternatif ürünlere yönelmelerine katkı sağlamış oluyorlar. Bizler de oda olarak çiftçilerimizi bu konuda bilgilendiriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber