Denizde kayıkla balık tutmak isteyen aile alabora oldu: 1 kişi kayıp

Avcılar sahilde balık tutmak amaçlı kiraladıkları kayıkla denize açılan aile, denizde fırtana çıkması sonucu tekneleri devrildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 03:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avcılar sahilinde saat 17:00'da kayık kiralayan 5 kişilik aile balık tutmak amaçlı kıyıdan 150-200 m uzaklaştı. Denizde fırtana çıkması üzerine kayık devrildi. Kayıkta ki 4 kişi kendi imkanlarıyla karaya ulaştı. Ailenin en küçük bireyi O.K. (17) denizde kayboldu. Olay yerine gelen sahil güvenlik ekipleri, O.K.'yi bir süre aradıktan sonra havanın kararması ve saat 21:00'den sonra arama çalışmalarının yapılamamasından dolayı arama faaliyetlerini sabaha bıraktı.

O.K'nin babası Mevlüt Karataş (58) oğullarının ve gelinlerinin tekneyi kiralaması sırasında can yeleği bile verilmemesinden şikayet etti. Karataş, ?Vatandaşın canı bu kadar ucuz mu? Ben şimdi kime dert yanacağım, sabaha kadar nerede bekleyeceğim. 8 saattir sahilde bekliyorum. Artık aramalara yarın sabah devam edeceklerini söylediler. Oğlumun sağ çıkacağını kesinlikle düşünmüyorum. Benim tek dileğim ileride başka insanların canı yanmasın.? dedi

Teknede kardeşi ile beraber olan ağbi Volkan Karataş, denize açıldıktan sonra bir anda denizin kabardığını söyledi. Karataş, ?Kiraladığımız sandal motorlu bir sandaldı. Kenarından su aldığını sonradan fark ettik. Deniz de patladıktan sonra komple su aldı. Her şey bir dakika içinde oldu. Bize ne can yeleği verdiler ne de başka bir şey. Sadece pazarlık yaptılar bizimle. Ne kadar kişi binilir bu tekneye nasıl olur hiç kimse bir bilgi vermedi. Eşim yüzme bilmiyor benim. Denizde kaybolan kardeşim de yüzme bilmiyor. Ortanca kardeşimle eşi küçük kardeşime sarıldılar. Çıkarmaya çalıştılar. Ben, eşim yüzme bilmediği için onu tutuyordum. Su dalgalı olduğu için bayağı bir açığa sürüklendik.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber