Elbistan'da biçerdöver fiyatları belirlendi

Elbistan Ziraat Odası, 2012 yılı hububat hasadı için biçerdöver fiyatlarını belirledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elbistan Ovası'nda bu yıl hava şartları nedeniyle yüzde 50 oranında verim düşüşü bekleniyor. Ziraat Odası, her yıl 150-200 bin ton arasında belirlenen rekoltenin 100 bin tonu bulamayacağını ifade ediyor.

Hükümetin hububat alım fiyatı için verdiği rakam yüz güldürürken, verim düşüklüğünün çiftçiyi olumsuz etkilediği belirtiliyor. Elbistan'da tarlalarda yavaş yavaş hasada başlanıyor. Bu nedenle Elbistan Ziraat Odası'nda, çiftçilerin ve biçerdöver sahiplerinin katıldığı toplantıyla Elbistan'daki biçerdöver ücretleri belirlendi.

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, bu yılki hasat için biçerdöver ücretlerinin sulu araziler için 12, kıraç araziler için 8 lira olarak belirlendiğini söyledi. Bulut, biçerdöver fiyatlarında 2011 hasat dönemine göre bir artış yapılmadığını kaydetti. Bulut, yaptığı değerlendirmede, ?Biçerdöver ücretlerini geçen yıl sulu araziler için 12, kıraç araziler için 8 lira olarak belirlemiştik. Bu yıl ise biçerdöverler için en önemli gider kaynağı olan mazottaki artışı göz önünde bulundurduk. Son iki yılın ortalaması alındığında mazotta yüzde 3,5 oranında bir artış olmuş. Biz de bu oran doğrultusunda her iki tarafın da memnun kalacağı bir rakam belirlemek için uğraş verdik. Bu yıl kıraç arazilerde ekin yok denecek kadar az. Sulu arazilerde de o kadar kuvvetli ekin bulunmuyor. Bu yüzden 2011'de açıkladığımız fiyatları değiştirmedik.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber