Belediye, Boztepe'de yapacağı turistik otel için proje çalışmalarını tamamlandı

Trabzon Belediye Meclisi temmuz ayı ilk toplantısını, Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında yaptıkları çalışmalar ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

Dr. Orhan Gümrükçüoğlu, Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bahçecik'te yapılan 354 konutun batı tarafında yapılacak 226 adet konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı ihalesinin 6 Ağustos'ta gerçekleştirileceğini belirterek, söz konusu konutların içerisinde gazetecilere verilecek bir bloğun da yer aldığını söyledi. Ayasofya'da yapılacak hemzemin kavşak ihalesinin 29 Haziran'da yapıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, değerlendirme çalışmasının tamamlanmasıyla ihaleyi kazanan firmanın açıklanacağını söyledi.

Trabzon'un halihazır haritalarının çıkarılması ihalesinin de sonuçlandığını aktaran Gümrükçüoğlu, ?İhaleyi alan firmaya önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacak. Hali hazır haritaların çıkarılması şehrin tümünde yapacağımız kanalizasyon çalışmaları için çok önemli bir çalışma olacaktır.? diye konuştu.

Ayasofya Müzesi'nin etrafının çevre düzenlemesi projesi Anıtlar Kurulu'ndan geçtiğini dile getiren Gümrüçküoğlu, rekreasyon düzenlenmesinin yapılması ihalesinin önümüzdeki günlerde TOKİ tarafından ihale edilmesi için gerekli hazırlıkların yapıldığını kaydetti.

BOZTEPE'YE OTEL

Başkan Gümrükçüoğlu 20-25 yıldır gündemde olan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen Boztepe'ye otel projesi için tüm hazırlıkları yaptıklarını bildirdi. Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: ?10 bin 600 metrekare alanda yanındaki spor tesislerinin ilavesi ile birlikte 15 bin 500 metrekare alanda yapılması düşünülen otel için hazırlanan avan projeler Anıtlar Kurulu'ndan geçti. Boztepe'nin sülietini bozmayacak şekilde hazırlanan uluslararası turistik otel projesi için tüm hazırlıklar yapılarak ihale aşamasına getirildi. Boztepe'ye otel Trabzon için iyi bir kazanım olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber