Van'da polis noktasına saldırı: 1 polis şehit/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 23:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da polis noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda yaralanan 2 polisten biri şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, depremzedeler için Süphan Mahallesi'nin girişinde oluşturulan konteyner kentin güvenliğini sağlamakla görevli polislere, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda, noktada nöbet tutan polis memurlarından Murat Dilmaç ve Şükrü Yılmaz yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı Dilmaç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Van'ın Erciş ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen şehit polis memuru Murat Dilmaç'ın, daha önce İstanbul'da görevli olduğu, Van'da yaşanan depremlerin ardından gönüllülük esasına göre bu şehre geldiği ve ailesi ile birlikte, görev yaptığı konteyner kentte kaldığı öğrenildi

İHA


Van'da konteyner kentteki polis noktasına yönelik silahlı saldırı sonucu 2 polis yaralandı.

AA muhabirinin aldığı göre, Van'daki depremin ardından Süphan Mahallesi'nde oluşturulan konteyner kentteki polis noktasına kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Olayda polis noktasında nöbet tutan 2 polis memuru yaralandı.

Yaralı polisler, ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Olayın ardından bölgeye aralarında özel hareket timlerinin de bulunduğu çok sayıda polis sevk edildi.

Karanlıktan faydalanarak kaçan saldırganların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber