Çelik: 65 bin öğrencinin sıfır çektiği haberleri yanlış

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS'de "puanı hesaplanamayan" 65 bin 76 aday ile ilgili, "Bu öğrencilerimiz sıfır puan almamıştır. Yanlışları doğrularını götürdüğü için ham puanları 0.5'in altına düştüğü için değerlendirmeye alınmamışlardır" dedi.

Hüseyin Çelik, düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, "65 bin öğrenci sıfır puan aldı. Geçen yıl da sıfır puan alanlar vardı. Bunun sebebi başarısızlık mı, başka nedenleri var mı" sorusu üzerine, "Aslında bunların puanları sıfır falan değil. 3 yanlış bir doğruyu götürünce kalan doğrular da gidiyor. Diyelim ki, bir öğrenci 25 doğru yapsa 75 tane yanlış yaptığında puanı sıfırlanır. Veya 80 soru çözen bir öğrenci eğer 20 soru doğru çözerse, bunun 60 tanesi yanlış olunca 60 yanlış 20 doğruyu sıfırlar. Burada aslında ham puanı 0.5 ile 0.5'in altına düşenler değerlendirmeye alınmıyor. 65 bin öğrencimiz, sıfır almamışlardır. Hiçbir soru çözmedikleri için değerlendirme dışı bırakılmamışlardır"şeklinde konuştu.

"Birinciler özel okullardan çıktı. ÖSS'de de aynı şey olmuştu. Devlet okulları OKS'de de sınıfta kaldı diyebilir miyiz" sorusuna Çelik, "Bu yıl en başarılı çocuklarımız özel okullardan çıkmıştır. Bu çoğu zaman maalesef böyle oluyor. Keşke devlet okullarımızın hepsi bu özel okullardaki bazı öğrencilerimizin gösterdikleri başarıları gösterebilseler. Devlet okullarında da özel okullardan çok daha başarılı olan, özel okulların düzeyinde olan veya özel okulların düzeyinden çok daha iyi durumda olan okullarımız var. Ama özel okullarla mukayese kabul edilmeyecek kadar iyi durumda olmayan okullarımız da var"dedi.

Çelik, OKS sonuçlarına göre Edirne, Ankara, Eskişehir, Isparta, Burdur, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Aydın ve Kırşehir'in ilk 10 sırada, Muş, Van, Bitlis, Bingöl, Şanlıurfa, Kars, Mardin, Ardahan, Ağrı, Hakkari ve Şırnak'ın da son sıralarda yer aldıklarını kaydetti.

12 adayın sınavının iptal edilme nedeninin sorulması üzerine Çelik, "Bir örnek veriyorum. Öğrenci sınavdan çıkmış cevap kağıdını evine götürmüş, sonra tekrar getirmiş sınav komisyonuna teslim etmiş. Dolayısıyla usulüne uygun olmadığı için değerlendirmeye alınmamış" dedi.

Çelik, 12 Haziran'da gerçekleştirilen OKS'ye Polis Koleji adaylarının da girdiğini belirterek, bu adaylarla ilgili sonuçların 22 Temmuz Cuma günü, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavı sonuçlarının da 5 Ağustos Cuma günü açıklanacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber