Afyonkarahisar'da mahalle sayısı düşürüldü

Afyonkarahisar'da nüfusa oranla fazla olan mahalle sayısı 81'den 48'e düşürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Belediyesi'nin internet sitesinde yapılan açıklamada, Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 9. Maddesi gereğince bazı mahallelerin birleştirilmesine karar verildiği belirtildi. Yapılan değişiklikle birlikte, 81 mahallenin 43'ünde birleştirme planlaması yapılarak, 10 adet mahalleye dönüştürüldüğü ve toplamda 48 mahalle oluşturulduğu belirtildi. Birleşen mahallelerin, nüfus olarak en büyük mahallenin ismi adı altında toplandığı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mahalle sayılarını azaltarak mahallelere güç kattıklarını ifade etti. Çevre illerin mahalle sayılarından örnekler sunan Başkan Burhanettin Çoban, "Isparta'nın nüfusu bizden 20 bin fazla, 44 mahallesi var. Kütahya'nın merkez nüfusu 218 bin, 43 mahalle idi, 22 köyü kendine bağladı, 65 mahalle haline geldi. Uşak ilinin nüfusu 195 bin, toplam 19 mahallesi var. Biz 81 mahalleyiz" dedi.

Birleştirilen mahalleler içerisinde nüfusu 250'nin altında birçok mahallenin yer aldığını kaydeden Başkan Çoban, bu mahallelerin içerisinde yüz ölçümü sadece 6 bin 500 metrekare civarında mahallelerin de bulunduğunu aktardı. Güzel bir çalışmaya imza atacaklarını belirten Başkan Burhanettin Çoban, "Birleştirdiğimiz mahalleler içerisinde belediyemiz ve yanında yer alan ve iş merkezinin bulunduğu alan kadar olan mahallelerimiz var. Bu şekilde nüfusu 250'nin altında yaklaşık 8 tane mahalle var. Örneğin Karamanoğlu Mahallesi dar bir sokak ve alanı toplam 7 bin 500 metrekare. Mahalle sayılarını azaltarak mahallelerimize güç katıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber