Samsun'daki selde ölenlerin sayısı 9'a çıktı, 1 de kayıp var/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Samsun'daki sel felaketinde 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1 kişinin de kayıp olduğunu bildirdi.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada, Samsun'da arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Samsun il geneli ve Merkez Canik ilçesi ile köylerinde yoğun yağış sonucu sel ve su baskınları meydana geldiği hatırlatılan açıklamalarda, "Başbakanlık AFAD tarafından Samsun Valiliği emrine ilk etapta 500 bin lira, Sinop Valiliği emrine de 300 bin lira acil yardım ödeneği gönderilmiştir. Su baskınlarında 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımızın da kayıp ihbarı alınmıştır. Yaralanan 21 vatandaşımız ise tedavi altına alınmıştır. Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Samsun il genelinde mahsur kalan vatandaşlarımızı arama-kurtarma çalışmaları yürütülmektedir. AFAD Başkanlığı'ndan 2 Daire Başkanı da bölgeye intikal etmiştir. AFAD Başkanlığı'nca bölgeye; Genelkurmay Başkanlığı'na ait 3 arama kurtarma helikopteri, Sağlık Bakanlığı'ndan 8 personel, 3 ambulans, Ankara, Amasya, Çorum, Ordu ve Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri'nden 50 personel, 3 dalgıç, 19 motopomp, 4 bot, 1 arama-kurtarma köpeği ve 23 araç gönderilmiştir." denildi.


Samsun'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.

Daha önce bir kadın cesedinin bulunduğu Canik ilçesi Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesislerinin yakınında, 2 kız çocuğunun cesetleri bulundu. Arama-kurtarma ekipleri, çocukların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışma yürütüyor.

Bu arada, bulunan kadın cesedinin, 36 yaşındaki Emine Bütüner'e ait olduğu tespit edildi

Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yer alan Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katlarında, Kenan Yazıcı (40) ile oğulları Mücahit (16) ve Bedirhan (9) ile 1,5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz'ın cesetlerine ulaşılmıştı.


Samsun'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, gece yarısından sonra faciaya yol açtı. Sel felaketinde ilk belirlemelere göre 2'si çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

Samsun'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Daha önce 2 çocuk cesedinin çıkarıldığı Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yer alan 450 haneli TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katlarından, bir baba ile 2 oğlunun cesetleri çıkarıldı.

Amasya'dan kente gelen dalgıç ekibi, Kenan Yazıcı (40) ile oğulları Mücahit (16) ve Bedirhan'ın (9) bodrum kattaki cesetlerine ulaştı. Ekiplerce alınan cesetler, ambulanslarla morga götürüldü.

Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katlarında 1,5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz'ın cesetlerine ulaşılmıştı. Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesisleri yakınında da henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulunmuştu.

SEL, ÖNÜNE NE KATTIYSA SÜRÜKLEDİ

Samsun'un Canik ilçesinde yoğun yağmur sonrasında gece yarısından sonra oluşan sel felaketi can ve mal kayıplarına neden oldu. Sel suları önüne kattığı araçları sürükledi, dev ağaçları yerinden söktü, birçok evi su bastı.

Yaşanan felaket esnasında Mert Irmağı'nın taşması sonucu Canik ve İlkadım ilçeleri arasında ulaşım kesilirken, Samsun-Ordu ve Samsun-Ankara Karayolları sabaha kadar ulaşıma kapatıldı. Canik ilçesinde oluşan sel nedeniyle vatandaşlar araçlar içinde mahsur kaldı. Küçük Sanayi Sitesi tamamen sular altında kalırken, çok sayıda ev ve iş yeri sel sularından ötürü zarar gördü.

Araçların sürüklendiği, dev ağaç dallarının ve kaya parçalarının sürüklendiği sel felaketinde Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları büyük zarar gördü. Apartman görevlisi ve ailesinin yaşadığı ev sular altında kaldı. Petrol Ofisi Dolum Tesisi mevkisinde de bir şahsın cesedi bulundu.

Samsun-Ordu Karayolu üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinde bulunan iş yerleri sel suları nedeniyle zarar görürken, iş yerlerinde bulunan malzemeler yollara saçıldı. Yaşanan felaketi fırsat bilen bazı yağmacılar, iş yerlerinden yollara saçılan eşyaları topladı.

'OLAĞANÜSTÜ BİR YAĞMUR'

Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TOKİ konutlarındaki çalışmaları inceledi. İki çocuğunu kaybeden Recep Yılmaz'ı teselli eden Vali Aksoy yaptığı açıklamada, 'Gece 23.30 sıralarında Canik ilçemizin kırsal kesiminde başlayan yağmur, kent merkezini de etkiledi. TOKİ konutlarında özellikle alt katları su bastı. Bodrum katta insanların olduğu yönünde bilgi var. Bütün ekiplerimiz büyük bir özveri içinde çalışıyor. Saat 02.00 - 04.00 arasında yaklaşık 1 metrekarelik bir alana 48.5 kilogram yağmur yağdı. Bu, mevsim ortalamasının çok üstünde ve olağanüstü bir yağmur. Bölgemizde ciddi bir tahribat oluşturdu' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber