Sudanlı doktor ve hemşireler eğitim için Muğla'da

Türkiye ve Sudan Sağlık Bakanlıklarının yürüttüğü işbirliği programı kapsamında Sudanlı göz doktorları ve hemşireler eğitim için Dalaman'a geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Yücelen Hastanesi Başhekimi Dr. Necdet Doğu, Başhekim Yardımcısı Op.Dr. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Nasır Ordubatılı ve Op.Dr. Göz Hastalıkları Uzmanı Arman Ataç ile birlikte organize edilerek Muğla Yücelen Hastanesi'ne gelmeleri sağlanan Sudanlı Göz Doktoru Asmaa Yousif başkanlığında; Suat Adem Yunus, Tahami İsa Hamid ve İkbal Süleyman adlı hemşirelerden kurulu ekip, Muğla'da bulunan Yücelen Hastanesi'nde kendi branşları ve diğer dallarda da eğitim veriliyor.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Arman Ataç, Tunuslu Göz Doktoru Asmaa Yousif ve 3 hemşireye verilen eğitimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, " Göz Doktoru Asmaa Yousif ve 3 hemşiresi Hastanemize Sudan'ın Başkentindeki hastaneden geldiler. Bunların amacı ise; Bildiğim kadarı ile iki ekip halinde Türkiye'ye geldiler. Bunlardan bir grup İzmir'de bulunan Batıgöz Hastanesine, diğer bir gurup ta Burada Yücelen Hastanesi'ne geldiler. Burada bulunmalarının amacı da şudur. Hastanemizde bulunan göç cihazlarını incelemek ve bilgi almaktır. Öncelikle yeni teknolojileri göstermek, kullanmayla ilgili bilgileri vermektir. Sudan'da kuracakları yeni bir göz Hastanesi ve Göz Merkezinde yapacakları şeyleri göstermektir. Bizim burada yaptığımız ameliyatları girmek, neler yaptığımızı ve cihazları nasıl kullandığımızı görmeleri için bizimle ameliyatlara girmektedirler. Göz hastalıkları bakımından Hindistan'dan sonra, Afrika'dan sonra ve Sudan'da en fazla körlük yaşayan yerlerdir. Bunların en başında katarak hastalığı gelmektedir. Katarak bakımından Sağlık Bakanlığı çok büyük adımlar atmaktadır. Sudan'da bu işle uğraşan bir çok gurup var. Birçok ülkeler İstanbul gibi İran gibi birçok ülke atakta. Bunun yanında Türkiye büyük adımlar atmaktadır. Sudan'da çalışmalar olmasına rağmen birçoğu eğitim için buralara gelmektedirler. Yücelen Hastanesi'ne Göz Doktoru Asmaa Yousif ile birlikte Hemşire olarak Suat Adem Yunus, Tahani İsa Hamid ve İkbal Süleyman adında hemşirelerle Hastanemizde bulunmaktadırlar. Burada bulunan 3 hemşireyi gözden başlayıp, diğer branşlarda da eğitim vermekteyiz. Başta Yoğun Bakım Üniteleri, kardoloji, cerrahi ve diğer konulardaki ünitelerde hangi cihazları kullanacaklarını yerinde gösterip, yapmaları gereken şeyleri gösterip, aktarmak ve yetiştirmek istiyoruz. Burada bulunan göz doktoru ve 3 hemşire iki hafta burada eğitim aldıktan sonra İstanbul'la giderek diğer hastanelerde eğitimlerine devam edeceklerdir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber