Hereke'nin atıksularını bertaraf edecek sistemin inşası tamamlanıyor

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), Hereke'nin atıksularını Körfez Atıksu Arıtma Tesisi'ne bağlayacak terfi sisteminin inşaat çalışmalarında son aşamaya geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSU, son 8 yılda yaptığı yatırımlar ile il genelinde atıksu arıtma oranını yüzde 96'ya çıkardı. Bu oranı yüzde 99'a çıkarmak için Kandıra ve Cebeci'de iki adet atıksu arıtma tesisinin inşaatını sürdüren İSU, Darıca ilçesi Pirireis ile Cami mahallerinin atıksularını Gebze Arıtma Tesisi'ne ve Körfez Hereke'nin atıksularını da Körfezi Atıksu Arıtma Tesisine iletecek.

Körfez ilçesine bağlı Hereke bölgesinin atıksularını toplamak için Körfez Köyderesi ile Körfez Belediyesi altında bulunan terfi merkezi arasında atıksu terfi merkezi ile terfi sistemi inşa ediliyor. Yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında polietilen borular kullanılarak toplam 8 bin 350 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı yapıldı. Kalan 400 metre uzunluğundaki boru hattının döşenmesine D-100 kara yolu Kirazlıyalı mevkiinde devam ediliyor. Hereke Köyderesi mevkiinde terfi merkezi yapılıyor. Üst kısmın atıksularını terfi merkezine bağlamak için de tren hattı, D-100 kara yolu ile TEM otoyolu altında yatay sondaj çalışması yapılıyor.

İzmit Körfezini atıksulardan arındıracak son halkalardan biri olan proje kapsamındaki terfi merkezinin mekanik aksamları ile kalan altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla Hereke'nin atıksuları Körfez Atıksu Arıtma Tesisi'ne önümüzdeki ay içerisinde bağlanacak.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber