Ramazan ayı öncesinde nikah sayısı arttı

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Ramazan'ın temmuz ayı ortasında başlaması nedeniyle nikah işlemlerinde büyük yoğunluk yaşandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Bekir Yıldız, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirilen günlük nikah sayısında Ramazan'ın yaklaşması nedeniyle Temmuz başlangıcıyla 2 kattan fazla artış olduğuna dikkat çekti. Yıldız, ?Bu yıl Ramazan, okulların kapanışının ve sınavların bitişinin hemen arkasına gelerek tatilin iyice içine girdi. Ramazan'dan önce düğün yapmak isteyenler ciddi yoğunluk oluşturuyor.? dedi.

Temmuz başlangıcıyla birlikte her 15 dakikada bir nikah işlemi yapıldığının altını çizen Başkan Yıldız, şöyle dedi: ?Nikahlar arasına sıkıştırıp, salon yerine nikah memurunun odasında nikah yaptıranlar da var. Öğretmen atamaları ve memur tayinleri de Temmuz'da artış oluşturuyor. Ramazan'ın tatilin tam ortasında olması nikâh işlemlerinde önceki aylara göre ciddi yoğunluk oluşturdu. Mayıs ve Haziran'da toplam bin 153 civarında nikâh kıyarken, Ramazan öncesi Temmuz'da bu sayının 700 civarında olacağını tahmin ediyoruz. Nikah işlemleri web sayfamızdan naklen yayınlanıyor. Nikaha katılamayanlar internet üzerinden bu mutlu günü izleyebiliyor. Anne babaların, büyük emeklerle yetiştirdiği evlatlarının mürüvvetini görmesini, yeni yuva kuranlara da sevgi ve saygı dolu bir hayat diliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber