Samsun son 24 saatte 68.4 mm yağış aldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son 24 saat içerisinde Samsun'da 68.4, Çarşamba'da 29.8, Gümüşhane'de 24.6 mm yağış kaydedildiğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağışların, bir hafta boyunca aralıklarla devam etmesinin beklendiği ifade edilerek; meydana gelebilecek sel, su baskını, taşkın ve eğimin yüksek olduğu yerlerde heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Genel Müdürlük'ten yapılan yazılı açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz'de sel, su baskını ve heyelan riski uyarısı yapılarak, "Yapılan son değerlendirmelere göre Orta ve Doğu Karadeniz'de etkili olan yağışın (son 24 saat içerisinde Samsun'da 68.4, Çarşamba'da 29.8, Gümüşhane'de 24.6 mm yağış kaydedildi) önümüzdeki bir hafta boyunca aralıklarla devam etmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek sel, su baskını, taşkın gibi, eğimin yüksek olduğu yerlerde heyelan tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." denildi. Açıklamada ani sel, su baskını, heyelan ve yıldırım oluşabileceğine vurgu yapılarak, bunlara karşı önlem alınması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber