Mamak'ta parklar kuş sesleriyle şenlenecek

Mamak Belediyesi, Osmanlı döneminde özellikle serçe, kumru, güvercin gibi kuşların soğuk kış günlerinde barınması için cami, medrese ve türbelerin dış cephesine yapılan kuş evlerini ilçede bulunan parklara yerleştiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye, 550 adet kuş yuvasını parklara yerleştirirken, ayrıca Abidinpaşa'da bulunan Tekyakar Parkı ve Âşık Veysel Parkı'na, 200 kuşun yararlanabileceği ve vatandaşların da ekmek ve yem bırakabileceği suluk ve yemlik yerleştirdi.

Belediyeciliğin sadece rutin yol, su gibi hizmetlerden ibaret olmadığını vurgulayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, doğaya ve çevreye de sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Kuş yuvalarının, Osmanlı mimarisinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyleyen Akgül, "Kuşlar, tarih boyunca her zaman insanoğlunun ilgisini çekmiştir. Gerek Osmanlı döneminde, gerek eski uygarlıklarda kuşlara mistik anlamlar yüklenmiş, sanat eserlerinde, yapılarda kuş motiflerine bolca yer verilmiş. Göç esnasında hastalanıp, yaralanıp düşen kuşların tedavi edilmeleri için kurulan Göçmen Kuşlar Vakfı, kış aylarında sokaklarda yem bulamayan kuşları beslemek için kurulan Darı Vakfı, Osmanlı'nın kuş sevgisini bize gösteriyor. Biz de Mamak Belediyesi olarak atalarımızın bu güzel geleneğini parklarımızda yaşatmak istiyoruz. Bu yüzden serçe, saka gibi korunmaya muhtaç küçük kuşlar için parklarımızdaki ağaçlara kuş evleri yerleştirmeye başladık. Dileğimiz, geçmiş tarihimizde çokça yaşatılan ve kitaplarda bilimsel olarak çok geniş bir biçimde incelenen kuş evlerinin, günümüzde de uygulanması ve kuş sevgisinin günümüzde de en güzel bir şekilde yaşatılmasıdır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber