10. Türkçe Olimpiyatları sponsorları yemekte buluştu

Bütün Türkiye'de coşkusu yaşanan 10. Türkçe Olimpiyatları'nın Tokat ayağına destek verenler, Çavuşoğlu Tower Otel'de düzenlenen yemekte biraraya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçe Olimpiyatları'na destek verenlere teşekkür için organize edilen yemeğe Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel çok sayıda başkan yardımcısı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile sponsor firma temsilcileri katıldı.

Türkçe Olimpiyatları Tokat ayağı tertip komitesi adına konuşan Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Hasan Urhan şunları dile getirdi: "Tokat Türkçe Olimpiyatları tertip komitesi olarak bu yola ilk çıktığımızda başta Tokat Valimiz Şerif Yılmaz, Tokat Milletvekillerimiz ve Tokat Belediye Başkanı olmak üzere ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve Tokat'ta bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, organizasyon hakkında bilgilendirme yapmıştık. Bu ziyaretlerimizde gösterdikleri ilgi ve alaka bizleri olumlu bir şekilde motive etmiştir. Niksar, Zile ve Turhal Belediyelerimizin bu organizasyona ev sahipliği dahi yaparız söylemleri şevkimizi bir kat daha artırmıştır."

Dünyanın dört bir yanında hizmet veren Türk okullarının insanlığa, barışa, sevgiye ve hoşgörüye hizmet eden kurumlar olduğunu söyleyen Urhan, "Dünyadaki Türk okullarında yüzbinlerce mezunlar verdik. Bu mezunların yakın gelecekte milyonlara ulaştığında kendi bulunduğu ülkelerde güzel konum ve yerlere geleceklerdir, Bu çocuklarımız ülkemizi ikinci vatan olarak algılayıp, Türkiye ile ilişkilerin güçlenmesinde büyük destek olacaklardır." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından bütün sponsorlara plaket takdim edilerek destekleri için teşekkür edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber