Ali Korkut: Erzurum'un kalbi Yakutiye'de atacak

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Kent Meydanı'nın şehrin sosyal hayatına canlılık kazandırdığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korkut, ?Erzurum'un kalbi Yakutiye Kent Meydanı'nda atacak. Halkımız, çeşitli etkinlikler sayesinde tarihi medresenin güzelliğiyle buluşacak.? dedi.

Yakutiye Kent Meydanı, Erzurum'un kalbinin attığı tek mekan olma özelliğini geliştirerek sürdürüyor. 1310 yılında İlhanlılar tarafından yaptırılan ve Selçuklu mimarisinin seçkin örneği olma özelliğine sahip Yakutiye Medresesi'ni çevreleyen Yakutiye Kent Meydanı, birbirinden ayrı etkinlikler ile Erzurum halkının uğrak yeri oluyor. Geçtiğimiz haftalarda Erzurum'un ilk otomobil fuarının gerçekleştirildiği alan, Ramazan etkinlikleri, madalya törenleri, televizyon canlı yayınları ile şehrin tek mekanı oldu.

17 dönüm alanı kent meydanına dönüştürerek Erzurum'a kazandıran Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, açıklamasında şunları ifade etti: ?Erzurum, tarihi mekanlarını insanla birleştirme noktasında adeta uyutulmuş. Bizim dönemimizde bir ilke imza atarak Yakutiye Medresesi'nin çevresini sert zemin ve yeşilden oluşan Erzurum'un tek kent meydanı olarak düzenledik. 2 yıldır, yaz- kış Erzurum'un her etkinliğine ev sahipliği yaptı. Madalya törenleri, canlı yayınlar, Ramazan etkinlikleri, otomobil fuarı ile tek merkez noktasına geldi. Önümüzdeki yıllarda daha görkemli otomobil fuarları, sergiler ve çeşitli kültürel etkinlikler bu mekanda gerçekleşecek. Erzurum halkına daha büyük bir kent meydanını Üç Kümbetler çevresinde kazandıracağız. Bu güzelliklerde payım olduğu için mutluluk duyuyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber