Çubuk'ta bulunan termal su yatırımcısını bekliyor

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk'un termal sular bakımında büyük bir zenginliğe sahip olduğunu ve bugüne kadar yeterince değerlendirilemeyen termal kaynakların değerlendirilmesi için belediye olarak çalışmalara başladıklarını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından Özlüce köyünde başlatılan sondaj çalışmalarında, 612 metre derinliğinde, saniyede 30-35 litre kapasiteli, 43,3 santigrat derecede termal su rezervi bulunduğunu ve suyun çıktığı bölgenin işletilme hakkını belediye olarak kendilerinin aldığını hatırlatan Başkan Özden, testleri yapılan termal suyu için yatırımcı beklediklerini kaydetti. Termal suyun çıktığı kuyuda İller Bankası tarafından yapılan testleri yerinde inceleyen Başkan Özden, "MTA'dan ihaleyle 245 bin doları almıştık ve 21 bin dolarda testler ve işletme ruhsatı için ödeme yaptık. Bugün burada gördüğümüz manzara gerçekten de ilçemiz için büyük bir müjde niteliğinde. Bu kuyuların tüm testlerini bitirmek ve sonrası da biyolojik, kimyasal tüm analizlerini yapıp yatırımcılara bu raporları sunmak istiyoruz. Burada 612 metre derinliğinde, 42 santigrat derece ve 30 litre bölü saniye debili termal su çıkmakta. Artık start verildi ve Çubuk termal suyunda inşallah merkezi olacak. Kızılcahamam, Haymana gibi Çubuk ilçesi de termal ile anılan bir ilçe haline gelecek." dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Esenboğa Havaalanı'nın ilçede bulunuyor olmasının turizm açısından önemine vurgu yapan Başkan Özden, kaynağın termal, sağlık turizminde ve seracılık gibi değişik amaçlarla kullanılmasın mümkün olduğunu kaydetti. Başkan Özden, "18 bin 300 hektarlık alanda termal su arama ruhsatımız var. Dumlupınar, Esenboğa, Melikşah ve İkipınar'ın da aralarında olduğu çok geniş bir alanda termal sularımız var. Bu alanların yatırıma dönüşmesi gerekiyor. Biz belediye olarak buraya gelecek yatırımcıya alt yapı konusunda her türlü desteği vermeye hazırız. Yatırım yapmaları için tüm iş adamlarımızı ilçemize davet ediyorum." ifadelerini kullandı. Saniyede 30-35 litre kapasiteli termal suyun koku ve renk bakımından son derece kaliteli olduğunu ifade eden Başkan Özden, kaynağın çok sayıda otele yetebilecek düzeyde olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber