Medicana Samsun hastanesi selzedelere kapılarını açtı

Samsun'da 9 kişinin öldüğü ve 1 kişinin kaybolduğu sel felaketinden dolayı Medicana Samsun Hastanesi, kapılarını bütün selzede vatandaşlara açarak sağlık hizmeti için seferber oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Canik ilçesinde yaşanan sel felaketinde 9 kişi hayatını kaybederken 1 çocuk ise sele kapılarak kayboldu. Sel felaketinin yaşanmasının ardından Medicana Samsun Hastanesi'ne alarma geçti ve 60 kişilik ekibiyle kapılarını selzedelere açarak sosyal güvencisi olsun veya olmasın bütün selzede vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye başladı. Madicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Vahap Doğan, "Hayatını kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Derin üzüntülerimiz bildiriyoruz. Keşke olmasıydı diyoruz. Bunlar ülkemizin acı gerçekleri. Bu anlamda Medicana Samsun Hastanesi olarak afet merkezinin ayakta kalan sağlık kuruluşlarındanız. Dün gece 60 kişilik bir ekiple hastanemizin afet planını yaptık. Allahtan hiç bir şey olmadı. Hastanemizin afet planı başarıya ulaşmış oldu. Mülki idare amirleri ile birlikte hareket ettik. Esnaf arkadaşlarımızı ve mağdur vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Hastanemiz afetten zarar görmüş herkesin emrindedir" dedi.

Medicana Samsun Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ferhat Günaydın, "Samsun'da vuku bulan sel felaketiyle ilgili 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunun derin üzüntüsü içindeyiz. Hastanemiz sel bölgesinin yaşandığı bölgede olan hastane olduğu için selin ortasında zarar görmeden ayakta kalmayı başarmıştır. Hastanemizin sel baskınıyla kullanılmaz hale geldiğine dair bazı açıklamalar olduğunu duyduk. Bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Sel ile ilgili hastanemizde her hangi bir maddi zarar söz konusu olmamıştır. Ameliyatlar ve hasta tedavileri devam etmektedir. Hatta hastane olarak bölge esnafının ve bölge insanının yardımına koşmuştur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber