'Unutulmaya yüz tutmuş isimlerin yaşatılması' kampanyası

Trabzon'un Arsin İlçe Belediye Başkanlığı, yöreye özgü Temel ve Fadime gibi unutulmaya yüz tutmuş isimlerin aileler tarafından yeni doğan bebeklere verilmesi için bir kampanya başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 23:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kampanya çerçevesinde yeni doğan bebeklere Temel, Dursun ve Fadime gibi isimlerden bir tanesi takan aileye altın hediye edilecek.

Trabzon'da yeni doğan bebeklere Karadeniz'e özgü 'Temel', 'Dursun', ve 'Fadime' isimleri verilmemesi, Arsin Belediyesi'ni harekete geçirdi. Belediye Meclisi, çocuklarına bu geleneksel Karadeniz isimlerini koyan aileleri ödüllendirme kararı aldı. Anne-baba adaylarına, 'Arsin Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden ve yeni doğan çocuklarına ikinci isim olmaması şartıyla Temel, Dursun veya Fadime adını veren her aileye 1 adet cumhuriyet altını verileceği' duyuruldu.

Arsin Belediyesi'nce yapılan yazılı duyuruda, ?Kıymetli Basın Mensupları, bildiğiniz üzere ilçemizde, yöremizin unutulmaya yüz tutmuş isimlerini yeniden canlandırmak,yaşatmak adına başlattığımız isim koyma kampanyamız 6 ayı aşkın bir süredir devam etmektedir. Kampanya sayesinde ilk kez bir aile çocuklarına belirttiğimiz Temel, Dursun, Fadime isimlerindenbir tanesini koymuştur. İlk olması münasebetiyle aileye sadece altın değil, bebeğimizin büyümesine katkı sağlayacak birçok hediyeyi de takdim edeceğiz. Karadeniz'in unutulmaya yüz tutmuş isimlerinin yeniden bugüne taşınmasında sağladığınız katkı nedeniyle siz değerli basın mensuplarına tekrar teşekkür ederim? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber