İşten atılan THY çaşımanlarına Almanya'dan destek

Türk Hava Yolları'nın işten çıkardığı 305 personel için, Alman Parlamentosu'nun Sol Parti (Die Linke) üyesi ve aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Andrej Hunko'dan destek geldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği ile ilgili incelemelerde bulunmak ve partisinin Türkiye'de görevlendiği işleri yürütmek üzere Türkiye'ye gelen Hunko, 2 Temmuz'da Sivas'ta gerçekleştirilen Madımak eylemlerine katılarak Alevi derneklerine destek verirken, bugün de THY çalışanlarına destek vermek üzere Atatürk Havalimanı'na geldi.

Konu ile ilgili olarak basın mensuplarına bir açıklama yapan Hunko, "Resmi görevli olarak burada bulunuyorum. Böyle bir işten atılma karşısında dehşete düştüm. SMS yoluyla işten atılma olayını ilk defa duyuyorum. Böyle bir olay dünyada görülmedi. Konuyu sosyal paylaşım sitesinde dile getirdiğimde de çok tepki topladı. Burada hazırlayacağım raporu Almanya Parlamentosu'na sunacağım. Grev hakkı bir insan hakkıdır. Almanya'da yapacağım bir başka işte Kamu Çalışanları Sendikası ile görüşerek bu konuyla ilgili bir takım eylemleri örgütlemeye çalışacağım" şeklinde konuştu.

Hava - İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin ise Alman parlamentere desteğinden dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber