Bursa'dan Bitlis'e kardeş desteği

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis´in ülkenin birliği ve bütünlüğü açısından örnek illerden biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Kardeş kentimiz Bitlis´te, özellikle tarihi ve kültürel anlamda başlattığımız çalışmalar sürüyor. İnşallah yakın zamanda, Bursa olarak Bitlis´te iz bırakmanın onuruna erişeceğiz." dedi.

Heykel´deki tarihi binada gerçekleşen ve iki şehir arasındaki ilişkilerin ele alındığı ziyarete; Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu, BİGİAD Başkanı Erol Ersan ve derneğin yönetim kurulu üyeleri katıldı. Bitlislileri bulundukları yerlere katkılar koyan vatansever insanlar olarak tanıdıklarını belirten Başkan Altepe, Bursa olarak Bitlis´e katkı koymaya başladıklarını ifade etti. Bursa ile Bitlis´in kardeş şehir olmasına yönelik kendilerine gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiklerini, vakit geçirmeden kardeşlik ilişkilerini başlattıklarını söyleyen Başkan Altepe, "Orada ne yapabileceğimize dair çalışmalara start verildi. Geçtiğimiz aylarda arkadaşlarımız gitti ve çeşitli etkinliklerde bulunduk. İnşallah önümüzdeki günlerde biz de gitmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Bitlis´e daha çok tarihi ve kültürel anlamda katkı koymayı planladıklarını kaydeden Başkan Altepe, "Bu alanlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Turizm konusunda da projeler hazırlıyoruz. İnşallah yakın zamanda eserlerimiz ortaya çıkacak. Bu konuda gerekli olan alt yapı oluştu. İşler belli safhaya geldikten sonra, tüm faaliyetlerimiz start almış olacak. Bursa olarak Bitlis´te iz bırakmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber