Aşırı sıcaklar sebebiyle hayvanlara otomatik yemlik ve suluk konulacak

Sakarya Orman Ve su İşleri Şube Müdürlüğü, aşırı sıcaklar sebebiyle üç bölgeye yem ve bir bölgeye de hayvanı görünce otomatik çalışan suluk sistemi yerleştirecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerleştirmesi yapılacak odakların güneş enerjisi ile çalışacak. Proje ile başıboş sokak hayvanlarının beslenememesi nedeniyle ortaya çıkması muhtemel olan saldırganlık önlenecek. Ayrıca hayvanın güçten düşme neticesi hastalanması ve çevreyi rahatsız etmemesi sağlanacak. Bu arada sistem otomatik olarak çalışacak. Yem odaklarının haznesinde bulunan yemlerden (Köpek ya da kedi maması) yem odağına hayvanın varması ile sistemin sensörleri vasıtasıyla hayvanı algılaması sonucunda bir hayvanlık (200-300 gram) yem bırakacak. Her gelen hayvan için bu sistem yem bitene kadar çalışmaya devam edecek. Yem odaklarının yerleştirileceği alanlar mümkün oldukça yerleşim yerlerinin uzağında, sokak hayvanlarının daha fazla görülüğü yerler arasından seçilecek. Odakların kontrolünü ve yemlerin teminini şube müdürlüğü ile ilgili belediye görevlileri ve hayvanseverler yapacak.

Şube Müdürü Osman Demirel, bakanlığın uygulamasının ilk kez Sakarya'da yapılacağını, sistemin başarılı olması halinde diğer illere de yaygınlaştırılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber