Hastane güvenlik görevlisinin bıçaklanmasına tepki

Sivas Numune Hastanesi'nde bir hasta yakını tarafından güvenlik görevlisinin bıçaklanmasına Türkiye İşçi Dernekleri Platformu'na bağlı Kamu Şirket İşçileri Derneği tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Şirket İşçileri Derneği Başkanı Adem Kuru, olayın gerçekleştiği Numune Hastanesi bahçesinde açıklama yaptı. Kuru, ?Buna bir dur deme zamanı gelmiştir. Sayın Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bu konuya acil bir şekilde çözüm bulması gerekiyor. Bugün Soner kardeşimiz şükürler olsun yaralandı, yaralanarak atlattı, ama yarın bir başka arkadaşımızın ölümü söz konusudur.? dedi.

Kuru olayı şöyle anlattı: ?O.Y. isimli vatandaş, pazartesi günü tedavi için Sivas Numune Hastanesi'ne babasını getiriyor. Doktorlar ve hemşireler tarafından gerekli tedavileri yapılıyor. Serumu takılıyor hastaya, ama hasta yakını ağrıların dindirilmesi için hemşireden daha acil bir çözüm yolu bulmasını istiyor. Gerekli tedavilerin, gerekli tetkiklerin yapıldığını bildiren hemşire hanımla sözlü tartışma başlıyor vatandaş arasında. Vatandaş hemşireye hem küfürler hem hakaretler hem de tehdit içerikli cümleler kullanınca özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımız o anda olaya müdahale ediyorlar.?

Kuru, müdahale esnasında vatandaşın cebinden çıkardığı bıçakla özel güvenlik görevlisini yaralayıp darp ettiğini iddia ederek, ?Gerçekten Allah yüzümüze baktı arkadaşımız acil serviste olmasından dolayı gerekli müdahale personel tarafından yapılıyor. Bu olay karşısında bizim hassasiyetimiz, bizim iyi niyetimiz özel güvenlik olarak arkadaşlarımızın işlerini yapıyor olmalarıdır. Fakat burada sorun şu; toplum olarak ve vatandaş olarak bilinçli olmalıyız. Karşındaki insanı hafife almamalıyız.? şeklinde konuştu.

?Burası sağlık kuruluşudur. Biz görevimizi nasıl yerine getiriyorsak vatandaşlık görevini de insanların yerine getirmesi gerekiyor.? diyen Adem Kuru, ?Burada herkes görevini yapıyorken bu saldırı özel güvenlik görevlisine yapılıyorsa o insanın acizliği özel güvenlikçi Soner arkadaşımızın kahramanlığındandır.? ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇELİK'E SESLENDİ

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e seslenen Adem Kuru, şöyle devam etti: ?Bir de vatandaşın gücünün yetmediği o anda hekimdir, hemşiredir, sağlık memurudur, polistir, onlara sözü geçmez, ama üstündeki yeleği gördüğü zaman buradaki temizlikçi, güvenlikçi, bu acizdir diye bize sataşıyorlar. Bu konulara artık dur denilme zamanı gelmiştir. Sayın Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bu konuya acil bir şekilde çözüm bulması gerekiyor. Bugün Soner kardeşimiz şükürler olsun yaralanarak atlattı, ama yarın bir başka arkadaşımızın ölümü söz konusudur. Bunlar acizlikten başka bir şey değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber