Kış lastiği olmayana kasko ödeme yapmayacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖNDER YILMAZ Ankara

Yıldırım, MHP İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak'ın soru önergesine verdiği yanıtta, 2001'de 7 milyon 342 bin olan motorlu kara taşıtı sayısının yüzde 119'luk bir artışla 2011'de 16 milyon 89 bine ulaştığını belirtti. 2003'te 52.349 milyon olan karayollarını kullanım ve seyahat süresinin bugün 85.495 milyon değerine ulaştığını dile getiren Yıldırım, trafik kazalarında yaşanan can kaybında azalma meydana geldiğini vurguladı. Trafik kazalarında sürücü kusuru oranının yüzde 88.59 olduğuna dikkati çeken Yıldırım, yol kusuru kaynaklı trafik kazalarında ise azalma meydana geldiğini vurguladı.

Her kazaya inceleme

Yıldırım, dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan ve yapılan bilimsel çalışmalar sonucu uygulamaya başlanan, ?oran-kalite-kontrol? metodu kullanılarak kaza analizlerinin yapıldığını ve kaza kara noktalarının tespiti yönteminin kullanıldığını söyledi.

Yıldırım, kış aylarında kazaları en aza indirmek amacıyla kış lastiğini zorunla hale getirmek için çalışma yapıldığını açıkladı. Bir süre önce kış lastiğinin kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin olarak ulaşımla ilgili tüm kurumların katıldığı toplantı gerçekleştirildiğini ve çalışma grubu oluşturulduğunu dile getiren Yıldırım, kış lastiği kullanımının zorunlu hale getirilmesi için Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde düzenleme yapılacağını kaydetti.

Lastik yoksa kasko da ödemeyecek

Şoförlerin kış lastiği belgesini trafikte yanlarında taşımak zorunda kalacaklarını belirten Yıldırım, ?Kış lastiği zorunluluğuna uymayan ve trafiği aksatan araçlara idari para cezası ve ceza puanı uygulaması yapılacak? dedi. Yıldırım, kış lastiği takmayanların kaza yapmaları halinde, kasko sigortalı araçların maddi hasar tazminatı ödenmemesi veya az ödenmesi konularında hazırlık yapıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber