Emek Mahallesi'ne plastik çöp konteynerleri dağıtıldı

Kocaeli'nin Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçede uygulamaya koyduğu plastik çöp konteyneri dağıtımlarına Köseköy ve Uzunçiftlik ardından Emek Mahallesi'nde devam etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartepe ilçesinde, koku ve sızıntı yapmayan plastik çöp konteynerleri ile temiz ve sağlıklı mahalleler oluşturmak hedefiyle uygulanmaya başlanan plastik çöp konteyneri dağıtımları belirlenen program dahilinde sürdürülüyor. Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde 120 litrelik plastik çöp konteyneri dağıtımlarını Emek Mahallesi'nde devam ettiren ekipler, özellikle bahçeli nizamın hakim olduğu sokaklara yeşil ve mavi renkli plastik çöp konteynerleri ile daha şık bir görünüm kazandırdı.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Atilla Karagöz, beraberinde Emek Mahalle Muhtarı Mevlüt İnan eşliğinde belediye ekipleri ile birlikte plastik çöp konteynerlerini ücretsiz olarak mahalle sakinlerine zimmet karşılığı dağıtmaya başladı. Muhtar İnan, yeni çöp konteynerlerinin mahalle sakinlerine rahatlık sağladığını belirterek, ?Belediyemiz öncülüğünde yapılan düzenleme ile çöp toplama işlemi daha sağlıklı bir hale bürünecek. Bu uygulama için belediye başkanımıza mahalle halkı adına teşekkür ederim.? dedi.

Emek Mahallesi sakinleri de ?Konteyner sistemi ile bizleri de çöp toplama sistemine ortak ettiler. Bu sayede sokakta çöp görmeyeceğiz ve çöp kokusu da duyulmayacak. Bizler mahalle sakinleri adına başkanımızın bu uygulamasına destek vereceğiz.? ifadelerini kullandı.

Kartepe'nin ana renkleri olan yeşil ve mavi plastik çöp konteynerlerinin dağıtımı sırasında açıklamaa yapan Temizlik İşleri Müdürü Atilla Karagöz, şunları söyledi: ?Konteynerleri halkımızı bilinçlendirerek dağıtan ekiplerimiz vatandaşı kırılma, çalınma ve deformasyona karşı da uyarmakta. İlk konteynerleri ücretsiz verdik. Yenilenmesi taleplerinde halktan ücret talep edilecektir. Uygulama hakkında detaylı bilgi almak ve konteyner temin etmek isteyen mahalle sakinleri 444 33 73 ve 373 41 83 no'lu telefona başvuru yapabilecekler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber