'Çocukları sosyal medyadan kurtarmanın yolu yaz okulları'

Özel Yavuz Selim Güzide Hanım İlköğretim Okulu Müdürü Yakup Mertoğlu, çocukların internet, facebook, televizyon, bilgisayar oyunları ve cep telefonlarından uzak bir yaz geçirebilmeleri için yaz okullarının çok önemli olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 ay boyunca yoğun eğitim - öğretim programlarıyla yorulan öğrencilerin yaz döneminde dinlenmeleri ve tatil yapmaları en doğal hakları olduklarını kaydeden Mertoğlu, "Ülkemizde yaz tatili 3 ay gibi uzun bir süredir. Genellikle çocuklarımız bu dönemde internette, televizyon başında, cep telefonları ile mesajlaşarak vakit geçirir. Bunların sonucunda aileler sık sık çocuklarını uyarmak ve onlarla karşı karşıya gelmek zorunda kalır. Bu konularda çocuklarını uyaran aileler alternatif olarak bir şey sunamıyorlar. İşte bu düşüncelerden hareketle okulumuz bu yıl ailelerin çocuklarına sunacakları çok güzel bir alternatif hazırladı. Hem okulumuz öğrencilerinin hem de başka okul öğrencilerinin istifade ettiği programımızda 1 ay boyunca öğrencilerimiz İngilizceyi Amerika'dan getirdiğimiz yabancı hocalarla, değerler eğitimini bizim hocalarımızla eğlenerek sıkılmadan öğrenecekler ve yaz tatilinin bu önemli kısmını faydalı bir şekilde geçirmiş olacaklardır." dedi.

Yaptıkları programa beklediklerinden çok fazla talep olduğuna değinen Mertoğlu, "50 kişilik düşündüğümüz programımıza şuan 80 öğrenci devam ediyor. Bu programa 1. sınıfı tamamlayan ve 8. sınıfa kadar olan öğrenciler katılabiliyor. Güzide Yaz Okulu'nu Amerika'dan getirdiğimiz 4 yabancı hoca ve bizim idareci ve öğretmenlerimizden oluşan toplam 17 kişilik bir ekiple yürütüyoruz. Yaz okulumuz 13 Temmuz'da okulumuzun konferans salonunda, öğrencilerimizin sergileyeceği etkinliklerin yer alacağı sertifika töreniyle sona erecek." şeklinde konuştu.

Programda yer alan yabancı hocalardan Nico Edward, ?Ülkenize gelmeden önce Türkiye ve Türk insanı hakkında çok bir şey bilmiyordum. 20 gündür ülkenizdeyim ve iyi ki böyle bir programa katılmışım ve sizleri tanımışım. Türk insanı çok misafirperver. Bizi bir yabancı gibi görmüyorlar. Her akşam bizi evlerine davet ediyorlar ve ikramlarda bulunuyorlar. Türk mutfağını çok leziz buldum. Yemekleriniz çok güzel. Elâzığ'da en çok Harput'u beğendim. Türk öğrenciler çok zekiler. Onlara İngilizceyi öğretmek çok zevkli.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber