NT, yeni mağazasını 'Mukaddes Emanetler Sergisi' ile açtı

Türkiye'nin önde gelen kitapevi ve kırtasiye zincirlerinden NT, Ankara Hacı Bayram'daki şubesini 'Kutsal Emanetler Sergisi' ile açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anafartalar Caddesi Güvercin Sokak'ta kentsel dönüşüm kapsamında farklı çehresiyle yenilenen hizmet konağında açılan mağaza, kitapseverlere hizmet verecek.

Mağaza açılışı kapsamında Hacı Bayram-ı Veli Camii avlusunda düzenlenen 'Kutsal Emanetler'' sergisinde Hz. Muhammed'in su içtiği tasın yanı sıra, Hz. Fatma'nın hırkası, Hz. Fatma'ya atfedilen seccade, Hz. Hüseyin'in cübbesi, Hz. Ali'nin kılıcı ve Kerbela toprağının fotoğrafları ziyaretçilerle buluşuyor.

Mağaza sorumlusu Rafet Parlak, 'Mukaddes Emanetler' sergisinde Topkapı Sarayı'ndaki Kutsal Emanetler'in fotoğraflarının bulunduğunu anlattı. Serginin 15 gün boyunca devam edeceğini ifade eden Parlak, ?'Ramazan'ın gelmesi ile birlikte Topkapı'ya gitme imkanı olmayanları, görsel olarak görmesi açısından böyle bir hizmet sunduk. Ziyaretçilerden gelen talep doğrultusunda serginin Ramazan ayı boyunca da açık kalmasını hedefliyoruz.'' dedi.

40 eserin sergilendiğini dile getiren Parlak, vatandaşları 16. yüzyılda Mısır'ın fethini takiben Topkapı Sarayı'na getirilen; Peygamber Efendimiz, Kâbe ve bazı sahabe-i kirama ait olan Kutsal Emanetleri fotoğraflarını görmeye davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber