KESK'e yönelik operasyonu protesto ettiler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK, TMMOB, TTB ve bazı sivil toplum kuruluşları KCK soruşturması kapsamında KESK'e düzenlenen operasyonu konfederasyonun genel merkezi önünde protesto etti.

KESK Genel Merkezi önünde toplanan grup adına ortak açıklamayı DİSK Genel Başkanı Erol Ekici yaptı. Operasyon sonucunda tutuklu bulunan 76 KESK üyesinin muhalif sendikacılık yaptıkları için içeride bulunduğunu belirten Ekici, yapılan operasyonu siyasi iktidarın saldırısı olarak nitelendirdi. 76 KESK üyesinin tutuklu bulunduğunu ifade eden Ekici, "KESK'e yapılan bu saldırı ve engellemeleri bir kez daha şiddetle kınıyor; ülkemizin karanlığa hapsedilmesine emekçilerin asla izin vermeyeceğini ve KESK'in yanında olduğumuzu ilan ediyoruz." şeklinde konuştu.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise operasyonun sadece KESK'e yönelik değil tüm emek meslek örgütlerine ve muhalif olan bütün siyasal güçlere yönelik bir müdahale olduğunu savundu. Operasyonun muhalif olan kesimleri sindirmeye yönelik olduğunu kaydeden Özgen, kendilerine yönelik tutumun anti demokratik olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber