Taksim'de BEDAŞ protestosu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taksim Meydanı'nda toplanan bazı sendika temsilcileri Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş'den işçi çıkarılmasını protesto etti. Taksim'de açıklama yapan grup daha sonra BEDAŞ binasına yürüdü.

Enerji-Sen öncülüğünde Galatasaray Lisesi önünde toplanan sendikalılara, CHP'li bazı milletvekilleri de destek verdi. Pankart açan ve döviz taşıyan grup, 'Direne direne kazanacağız', 'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz' şeklinde slogan attı. İstiklal Caddesi boyunca yürüyüş yapan grup, Taksim Meydanı'nda bir araya geldi. Grup adına basın açıklaması yapan Hacı Ömer Yazıcı, "Bugün ülkemizi yönetenler bir yandan sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda emekçilerin kazanılmış haklarını kaldırmak için adım atarken diğer yandan baskı ve zor politikaları ile iktidarını sürdürmeye çalışıyorlar. KESK Genel Başkanı dahil birçok yönetici ve üyesi gözaltına alınıyor." diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, Talimane'de bulunan BEDAŞ binasının önüne kadar yürüdü. Bu sırada polis binanın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Grubun buradaki eylemi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber