Sokak hayvanları için otomatik yem ve su makinesi kondu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ilk kez Sakarya'da aşırı sıcaklar sebebiyle yiyecek ve su bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için üç bölgeye otomatik çalışan mama makinesi ve su pınarı yerleştirdi. ?

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Sahipsiz hayvanlar aç kalmasın' sloganıyla başlatılan sistemin başarıya ulaşması halinde tüm illere yaygınlaştırılacak.

Orman ve Su İşleri 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu'nun da katıldığı törenle sokak hayvanlarının yoğun olduğu Karaman bölgesindeki sistemin açılışı yapıldı. Ulu, burada yaptığı konuşmada, bakanlığın başlattığı projenin ilk kez Sakarya'da uygulandığını söyledi. Fahrettin Ulu, "Proje ile başıboş sokak hayvanlarının beslenememesi sorunu ortadan kalkacak. Aç kalmamaları sebebiyle muhtemel olan saldırganlıkları önlenecek. Bu şekilde bu hayvanların çevreyi ve insanları rahatsız etmelerinin önüne geçilecek.? dedi.

Sistem enerjisini güneşten üretiyor. Sensörleri ile sokak hayvanının geldiğini algılayan sistem haznesinden 200-300 gram mama bırakıyor. Her gelen hayvan için bu sistem yem bitene kadar çalışmayı sürdürüyor. Haznesine yem ve su ilave edilmesiyle sistem çalışmaya devam ediyor.

SOKAK HAYVANLARI BAYRAM ETTİ

Bu arada sistemin daha açılışı yapılmadan bölgede bulunan sokak hayvanları sistemi test etti. Doyana kadar yiyen köpekler daha sonra sistemden kana kana su içti. Açılış köpekler doyduktan sonra yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber