ÖSS yabancı dil birincisi Manisa'dan

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2005 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Yabancı Dil 1.'si Manisalı Yıldız Dirmit, mutlu haberi, internet kafede öğrendi. Sancaklı Bozköy Beldesi'nde oturan Yıldız Dimrit, sevincini annesi Ayşe Dimrit ve kiraz bahçesinde sulama yapan babası Ali Dimrit ile paylaştı.

Ali-Ayşe Dimrit çiftinin 4 çocuğunun en küçüğü olan Yıldız Dimrit, ilköğretimine dünyaya geldiği Sancaklı Bozköy'de başladı. Daha sonra Manisa merkez Ahmet Tütüncüoğlu İlköğretim Okulu'na geçiş yapan Dirmit, girdiği Anadolu lisesi sınavlarında Ankara Anadolu Öğretmen Lisesi'ni kazandı. ÖSS'ye dershaneye giderek hazırlanan Yıldız Dimrit, Türkiye 5. olacağına kesin gözü ile bakarken açıklanan sonuçlarla, Yabancı Dil dalında Türkiye 1.'si oldu.

Genç kız, Türkiye 1.'si olduğunu öğrenir öğrenmez bu sevincini önce Sancaklı Bozköy'de anne Ayşe Dmirit ile paylaştı. Yıldız daha sonra kiraz bahçesinde tarla sulayan babasına koşarak ona da bu mutlu haberi verdi. Kızının Türkiye 1.'si olduğunu öğrenen Baba Ali Dimrit ise, "Ben, kızımın başaracağını biliyordum. Okumak istedim fakat babam beni okutmadı. Ben kızımın okuma isteğine destek verdim. Ona bebeğim gibi bakıyordum. Sadece okusun diye evde bir yumurta dahi çaktırmadım. O beni ve ailesinin yüzünü güldürdü" dedi.

Küçük yaştan beri öğretmenlerini çok sevdiğini söyleyen Yıldız Dimrit, "Kesinlikle yabancı dil öğretmeni olacağım. Bu nedenle de Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Yaban Dil Öğretmenliği'ni istiyorum. Gözümde başkası yok. Başarımda annem ve babamın rolü çok büyük. Onlar yemediler içmediler beni okutmaya çalıştı. Hatta ben rahat ders çalışayım diye de babam evdeki televizyonu uzun süre sakladı. İyi de yapmış" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber