İmece usulu tahliye

Çanakkale Belediyesi Su İşlerine yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan 21 kişi, '3. Yargı Paketi' kapsamında tahliye edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haberi alan tutuklu yakınları ve avukatlar, Çanakkale Adliyesine akın etti. Mahkemenin, 20 kişi hakkında 5 bin, 1 kişi hakkında da 10 bin TL kefalet kararı verdiğini öğrenen tutuklu yakınları, parayı toplamak için yoğun çaba harcadı. Adliye bahçesinde toplanan aileler, bankaların kapalı olması nedeniyle zorluk yaşadı. Hafta sonunda yakınlarını cezaevinde bırakmak istemeyen tutuklu yakınları, kefalet paralarını imece usulü toplayarak avukat Hakan Evirgen aracılığıyla mahkemeye gönderdi.

Çanakkale belediye Meclis üyesi Avukat Hakan Evirgen, kararı olumlu karşıladıklarını belirterek, ?Kısa bir süre önce, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen soruşturmada, Çanakkale Belediyesi Su İşleri Müdürlüğüne yönelik operasyonda, tutuklanan 21 kişinin bugün tahliyelerine karar verdi mahkeme. Geçtiğimiz günlerde TBMM'den çıkan yasayla Adli kontrolde uygulanması gereken üst sınır değiştiğinden ve her suça yönelik adli kontrol tedbiri mümkün olduğundan sayın savcılık makamının ve şüpheli müdafilerinin talebiyle Çanakkale 1. Sulh Ceza Mahkemesinin yaptığı inceleme sonucunda şüphelilerin 5 bin TL nakdi kefalet ve Çanakkale İl sınırı dışına çıkmamaları kaydıyla adli kontrol altına alarak tahliyelerine karar verdi. Bu karar şüphesiz Çanakkale kamu oyunun vicdanını rahatlatan bir karar olmuştur? dedi.

Mahkemece belirlenen 5 Bin TL'yi temin ederek mahkemeye yatıran tutuklu yakınlarının, Çanakkale Cezaevi önündeki bekleyişi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber