Üniversitede ?yeminli' yumurta soruşturması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 10:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde 14 Mayıs 2012'de Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde yapılan ?Anayasa Paneli?ne konuşmacı olarak katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'ya yumurta attıkları gerekçesiyle rektörlük iki öğrenci hakkında soruşturma başlattı

Haklarında soruşturma açılan İktisat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Erdem Zaimoğlu (21) ile Maliye Bölümü 1. sınıf öğrencisi Barış Cömert (21), okulun kapanması nedeniyle tebligatların ailelerine gönderilmesine tepki gösterdi.

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı'nın 06.06.2012 tarihli Yrd. Doç. Dr. Gülgün Erkan imzalı tebligatında şu ifadeler yer aldı:

?14.05.2012 günü saat 14.00'da Entelektüel Etkinlik Merkezi Didem Yaman Amfisinde yapılan Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte konuşma yapıldığı sırada konuşmacıya yumurta attığınız iddiası ile hakkınızda dekanlıkça disiplin soruşturması başlatılmıştır. Olayla ilgili olarak savunmanızı yapmak üzere 29 Haziran 2012 günü saat 13.30'da İşletme Bölümü'ndeki odamda hazır bulunmanız, çağrıya özürsüz olduğunuz halde uymadığınız veya özrünüzü zamanında bildirmediğiniz takdire savunma hakkından vazgeçmiş sayılacağınız ve hakkınızda mevcut delillere göre soruşturma raporu düzenleneceği hususu önemle bildirilir.?

Yeminli ifade

Son sınıf öğrencisi Erdem Zaimoğlu, savunma kağıdına dekanlık talimatı olması nedeniyle ?Yemin ederim? ibaresi eklediğini iddia ederek, ?Savunmamıza giren öğretim üyesinin son sınıfa geçtiğimi söyleyince, ?Yazık olacak' dediğini duydum. Eylemimizi tutuklu öğrenciler için yapmıştık. İfade için dekanlık tarafından çağırıldığım gün önüme boş bir kağıt koydular. Savunmamı yazdıktan sonra kağıdın en altına ?Verdiğim ifadenin doğru olduğuna yemin ediyorum' yazdım. Hocanın elindeki dekanlık onaylı belgede savunmanın geçerli olması için yazılı yemin vermemiz gerektiği yazıyordu. Karar, 6 Ağustos'ta açıklanacak? dedi.

Konferans vermek için Çanakkale'nin Biga ilçesine giden TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun ?Türkiye'nin Dünya Sorunları ve Yeni Anayasa? konulu konferansta konuştuğu sırada kürsüye atılan yumurta yere düşmüştü. Eylem esnasında pankart açarak slogan atan bazı öğrenciler, özel güvenlik görevlileri ve jandarmanın müdahalesiyle dışarı çıkarılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber